fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaRakočević: Zapad da se uključi u rješavanje krize

Rakočević: Zapad da se uključi u rješavanje krize

Podgorica, (MINA) – Međunarodni partneri moraju da shvate da u Crnoj Gori dolazi do postepenog urušavanja evroatlantskog karaktera države, ocijenio je poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Nikola Rakočević.

On je za Dnevne novine kazao da se partneri Crne Gore sa Zapada moraju uključiti u rješavanje političe krize.

“Naši međunarodni partneri žele da vide Crnu Goru u Evropskoj uniji, baš kao što su podsticali našu državu da postane dio NATO saveza”, naveo je Rakočević.

On je ocijenio da je “uprkos protivljenju većine političkih subjekata u aktuelnoj vlasti” Crna Gora krenula evropskim putem.

“Naši međunarodni partneri brinu o Crnoj Gori, ali prije svega, brinu o svom geopolitičkom interesu”, kazao je Rakočević.

Kako prenosi portal RTCG, on je dodao da, “samo politički naivac” to ne razumije.

“Jednako treba biti naivan pa da se ne vidi da aktuelna vlast radi u interesu država koje su usprotivljene evropskom sistemu vrijednosti”, rekao je Rakočević.

On je ocijenio da će uticaj zapadnih država biti minimiziran, ukoliko takvo stanje potraje, dodajući da će “tada uzaludno svi zajedno pokušavati da iskoče iz lonca panslavizma”.

“Geostrateški uticaj Amerike i Evrope na Zapadnom Balkanu će nestati ukoliko Crna Gora ne dobije evropsku vlast čiji stožer je trenutno u opoziciji”, poručio je Rakočević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...