fbpx

O nama

Informativna agencija MINA počela je sa radom 2001. godine  emitujući svoj prvi agencijski servis pod imenom Montena Business kao novi početak tadašnje jedine crnogorske informativne agencije Montena Fax.

Ovaj svojevrsni restart agencije Montena Fax u značajnoj mjeri je podržala organizacija IREX, koja je tada u Crnoj Gori realizovala program stručne i finansijske podrške nezavisnim crnogorskim medijima iz sredstava Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Agencija MINA je objavila preko milion informacija kroz svoja dva servisa MINA i Mina-business. Pored servisa na crnogorskom jeziku, agencija produkuje i verzije servisa na engleskom jeziku.

Profesionalni rad agencije MINA nebrojeno puta je potvrđen kroz svakodnevno objavljivanje informacija čiji se sadržaj beskompromisno stavlja ispred njenog tumačenja i komentarisanja. Profesionalnost agencije potvrdile su i kolege novinari i eksperti, koji su kroz svoje izvještaje pokazali da agencija u kontinuitetu istrajava na međunarodnom priznatim standardima rada.

Potvrda ispravne koncepcije rada stizala je u svim onim momentima u kojima je svjetska javnost očekivala značajne informacije iz Crne Gore, a kad je njihova krajnja potvrda bila informacija koju objavi agencija MINA.

Iako jedan od najmanjih medija u Crnoj Gori, agencija MINA se po učešću u dnevnoj produkciji informacija nalazi na samom vrhu i predstavlja nezaobilazan alat u funkcionisanju svakog crnogorskog medija koji ima informativnu produkciju.

Informativna agencija MINA posluje u sklopu kompanije Infomont doo.
U redakciji agencije MINA angažovano je 12 novinara koji su podijeljeni u dva produkcijska tima.