fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaBečić: Dan oslobođenja Podgorice simbolizuje trijumf narodnog pregnuća

Bečić: Dan oslobođenja Podgorice simbolizuje trijumf narodnog pregnuća

Podgorica, (MINA) – Dan oslobođenja Podgorice simbolizuje trijumf i žrtvu narodnog pregnuća za svoje potomke, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić, dodajući da to zaslužuje najdublje poštovanje.

Bečić je, čestitajući 19. decembar, Dan Glavnog grada, naveo da Podgorica, kao istorijska raskrsnica brojnih civilizacija i naroda, danas predstavlja riznicu kulturne i istorijske baštine.

„U godini kada obilježavamo 80 godina od Trinaestojulskog ustanka i kada sa ponosom ističemo antifašističko nasljeđe, Dan oslobođenja Podgorice simbolizuje trijumf i žrtvu narodnog pregnuća za svoje potomke, što zaslužuje najdublje poštovanje”, rekao je Bečić.

On je ocijenio da mješavina i trag različitih civilizacija i kultura najbolje opisuje prepoznatljivi duh koji sa sobom nose Podgoričanke i Podgoričani.

Prema njegovim riječima Glavni grad je mjesto gdje su multikulturalnost, međuvjerski i međunacionalni sklad čvrsto čuvane evropske civilizacijske vrijednosti.

“Otporna na savremene demografske izazove, za razliku od drugih crnogorskih opština, svojim ubrzanim tehnološkim i društvenim razvojem, Podgorica je prepoznata kao glavni administrativni centar Crne Gore, što je čini atraktivnim mjestom za život”, naveo je Bečić.

On je kazao da je uvjeren da će Glavni grad, u skorijoj budućnosti, iskoristiti mladost, znanje, prirodne i geografske preduslove, i učiniti da, strateškim infrastrukturnim projektima, Podgorica postane sadržajna i turistički privlačna destinacija za brojne goste.

“Vjerujem da će Glavni grad, prateći savremene trendove i ulažući u mladost Podgorice, kao nepresušni izvor svog društvenog napretka, stvoriti sve pretpostavke za stvaranje još povoljnijeg ambijenta za život u njoj”, rekao je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...