fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaBečić: Crnogorski građani ujedinjeni u bolu sa jevrejskim narodom

Bečić: Crnogorski građani ujedinjeni u bolu sa jevrejskim narodom

Podgorica, (MINA) – Crnogorski građani, odajući počast svima koji su na smrtnu kaznu osuđeni isključivo zbog svoje vjerske, etničke, nacionalne ili druge pripadnosti, ujedinjeni su u bolu sa jevrejskim narodom, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić je bio je uvodničar na simpozijumu Evropske jevrejske asocijacije na temu „Zašto je holokaust važan 2021. godine“, koji se tradicionalo održava u Krakovu.

Bečić je naveo da je na današnji dan nemoguće dobro govoriti jer, kako je dodao, nabolji govor o Aušvicu je govor bez teksta.

„Nemoguće je iskazati sve što jedan čovjek osjeća na samu pomisao na sve ono što Holokaust predstavlja i na sva jeziva stradanja koja ta riječ krije”, poručio je Bečić.

On je istakao važno permanentno se prisjećati činjenice da je trećina jevrejske populacije na najsvirepije i najmonstruoznije načine ubijena, u cilju uništenja cijele te vjerske i nacionalne zajednice.

„Jeziva je i nenadoknadiva žrtva vašeg naroda, a ja bih rekao i mog naroda. Zato je današnje obraćanje sigurno jedan od najzahtjevnijih govora u mojoj karijeri i najemotivnijih dana u životu“, kazao je Bečić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućnost slavila protiv Sutjeske

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u POdgorici nikšićku Sutjesku 84:77,...