fbpx
NaslovnicaMINA BusinessRoko Tolić novi izvršni direktor ACG-a

Roko Tolić novi izvršni direktor ACG-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Novi izvršni direktor Aerodroma Crne Gore (ACG) je Roko Tolić, odlučio je Odbor direktora na danas održanoj sjednici.

„Čvrsto smo uvjereni da će Roko Tolić znanjem, iskustvom i energičnom vizijom opravdati naše povjerenje i ispuniti očekivanja države i najšire javnosti“, poručili su iz Odbora direktora ACG, nakon međunarodnog konkursa i intervjua sa devet kandidata.

Nakon što je od 2000. do 2001. godine radio kao zamjenik gradonačelnika Dubrovnika, Tolić je karijeru u avijaciji gradio u Zračnoj luci Dubrovnik gdje je od 2001. godine do danas obavljao više funkcija.

„U periodu od 2001. do 2009. godine bio je direktor zajedničkih poslova, a od 2009. do 2018. je bio na poziciji glavnog direktora. U tom periodu, kako se navodi u njegovoj biografiji, bio je zadužen, između ostalog, za sprovođenje EU projekta razvoja i obnove aerodroma u Dubrovniku, a prethodno i za uspostavljanje sistema bezbjednosti“, navodi se u saopštenju.

Tolić od 2018. godine do danas je bio angažovan na poziciji direktora sektora trgovine.

„Od 2009. godine je član borda Međunarodnog udruženja izvršnih direktora aerodroma (IAAE), a od 2011. je i član komiteta za bezbjednost u Međunarodnom savjetu aerodroma (ACI)“, navodi se u saopštenju.

Istovremeno je i ovlašćeni auditor za zaštitu vazdušnog saobraćaja u Međunarodnom udruženju civilnog vazduhoplovstva (ICAO).

Po struci je diplomirani ekonomista.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Belgija bolja od Rumunije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Belgije pobijedili su večeras u Kelnu selekciju Rumunije 2:0, u...