fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaPodrška turske Žandarmerije u suzbijanju kriminala i korupcije

Podrška turske Žandarmerije u suzbijanju kriminala i korupcije

Podgorica, (MINA) – Turska Žandarmerija želi iskreno da pomogne Crnoj Gori u suzbijanju kriminala i korupcije, kazao je šef te institucije Arif Ćetin na sastanku sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem.

Kako je saopšteno iz Abazovićevog kabineta, on boravi u trodnevnoj posjeti Turskoj, na poziv ministra unutrašnjih poslova te države Sulejmana Sojluja.

Abazović je kazao da je misija Crne Gore da radi na progresu, miru i razvoju dobrih odnosa i saradnje sa svim partnerima.

“Crna Gora želi jačanje stabilnosti na Zapadnom Balkanu”, poručio je Abazović.

On je dodao da od Turske, kao NATO saveznika, Crna Gora želi podršku na polju bezbjednosti.

“Ćetin je naveo da Turska i Crna Gora baštine prijateljske odnose, pružajući punu podršku Abazoviću u borbi protiv kriminala i korupcije, naglašavajući da institucija na čijem je čelu želi iskreno pomoći našoj zemlji u suzbijanju kriminala i korupcije”, kaže se u saopštenju.

Iz Vlade je saopšteno da je, obilazeći zgradu Žandarmerije, Ćetin upoznao Abazovića sa kapacitetima i uslovima u kojima radi ta institucija.

On je kazao da Žandarmerija ima 240 hiljada zaposlenih, raspoređenih u 934 sektora širom zemlje od čega je 50 hiljada zaduženo za borbu protiv terorizma i nasilnog ekstremizma, dok je pet hiljada članova zaduženo za borbu protiv šverca i organizovanog kriminala.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Minimalan trijumf Borusije

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Borusije pobijedili su večeras u Dortmundu ekipu Pari Sen Žermena...