fbpx
NaslovnicaCrna GoraZavršena obuka prve klase dobrovoljnog služenja vojnog roka

Završena obuka prve klase dobrovoljnog služenja vojnog roka


Podgorica (MINA) – Pripadnici prve klase dobrovoljnog služenja vojnog roka ušli su u istoriju Crne Gore, jer su pokazali ličnu odvažnost i hrabrost da ugrade dio sebe u rast i razvoj svoje države ocijenio je Ministar odbrane, Predrag Bošković.

On je na ceremoniji povodom okončanja tromjesečne obuke prve klase vojnika istakao da su Ministarstvo odbrane i cijela država zadovoljni pokazanim u toku obuke u Danilovgradu i da je riječ o dobrom timu koji zavređuje pažnju, bez obzira da li će neko od njih nastaviti vojnu karijeru.

“Pokazali ste svijest i odgovornost prema svojoj državi koju zajednički stvaramo. Iskazujem svoje poštovanje i zato što ste se opredijelili da uđete u nešto nepoznato, ne samo za vas, već i za vaše komandire koji su vas obučavali”, kazao je Bošković na svečanosti u Centru za obuku u Danilovgradu.

On je, kako je iz Ministarstva odbrane saopšteno, Miloradu Bojović, Dimitriju Došljak i Tei Idrizović uručio diplome za najbolje u klasi.

Bojović se u ime klase zahvalio Ministarstvu odbrane i Vojsci Crne Gore na prilici koja im je ukazana.

“Zbog slavne vojničke tradicije koja je iz istorijskih razloga veoma jaka u Crnoj Gori, smatram da današnje mlade generacije ne mogu odabrati časniji poziv od ovog“, kazao je Bojović i istakao da Vojska Crne Gore i u narednom periodu može računati na njih.

Zamjenik načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnik Svetozar Brajković, rekao je da nijedan pojedinac ne može napraviti herojsko djelo, onako kako to može učiniti kolektiv.

“Naš cilj bio je uspostavljanje kolektivnog duha i u tome smo uspjeli”, poručio je pukovnik Brajković.

Svečanosti su prisustvovali i direktor Direktorata za ljudske resurse, Mihailo Volkov i komandant Centra za obuku, potpukovnik Igor Knežević.

Najčitanije

Ubjedljiv trijumf Budućnost Volija

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u gostima italijanski Trento 85:64,...