fbpx
NaslovnicaCrna GoraSD predala izbornu listu

SD predala izbornu listu

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokrate (SD) Crne Gore predale su danas Državnoj izbornoj komisiji listu za učešće na parlamentarnim izborima 30. avgusta.

Predsjednik Socijaldemokrata (SD), Ivan Brajović, rekao je da je siguran da njihova partija građanima nudi izuzetno kvalitetnu listu kandidata za poslanike.

„Listu istinskih i dosljednih socijaldemokrata, onih koji se tri decenije bore za temelje vrijednosti samosvjesne građanske i evropske Crne Gore i onih mlađih stručnih i progresivnih ljudi koji svojim ličnim i profesionalnim integritetom garantuju bolji u napredniju Crnu Goru“, naveo je Brajović.

On je rekao da lista predstavlja više hiljada članova SD-a i mnogo više hiljada najihovih simpatizera.

„Na našoj listi se nalazi 40 odsto naših drugarica i veliki broj mladih što govori o dodatnom kvalitetu koji pokazuje naš posvećen odnos prema svima onima koji znače stabilnost i progres“, naveo je Brajović.

On je kazao da će takvu listu pratiti najbolja programska ponuda koju će partija iznijeti pred građane, a na kojoj radenajstručniji kadrovi SD-a.

„Za ove četiri godine vršenja vlasti dokazali smo da program za SD nije samo mrtvo slovo na papiru, već realno ostvariv i dostižan“, rekao je Brajović.

On je naveo da iza svakog njihovog predstavnika u vlasti stoje konkretni rezultati.

„Dok drugi pričaju, mi radimo i takav pristup će, siguran sam, biti najbolji garant izvanrednog rezultata koji ćemo ostvariti“, kazao je Brajović.

On je rekao da su svi udari na Socijaldemokrate, pojačani pred izbore, i razna spinovanja javnosti, samo potvrda da je rast SD-a nezaustavljiv.

„Mi imamo obavezu pred građanima, pred državom i pred sobom da nastavimo onim putem kojim smo krenuli prije tri decenije, a pod tim partijskim imenom prije pet godina. Naša obaveza je da gradimo građansku, evropsku Crnu Goru, zemlju slobode, zakona, pravde, jednakosti i solidarnosti.“, rekao je Brajović.

On je istakao da je 12,5 hiljada predatih potpisa simboličan broj.

“Jer je to samo dio od onih koji je prikupljen, po tome što je toliko glasova dobijeno na prethodnim parlamentarnim izborima”, kazao je Brajović.

Prema njegovim riječima, broj potpisa koji je prikupljen samo je još jedna potvrda činjenice da su jedina partija u Crnoj Gori koja bilježi konstantni rast podrške.

On je rekao da Socijaldemokrate, nikad motivisaniji, nastavljaju dosljednu borbu za očuvanje izvorne socijaldemokratske ideje u Crnoj Gori.

“Uvjereni da će 30. avgusta građani dati najbolji odgovor svima onima koji se bave SD-om, na ovaj ili na onaj način”, rekao je Brajović.

Prema njegovim riječima, njihov mnogo bolji rezultat u odnosu na prethodne izbore pokazaće kojim putem treba Crna Gora da ide.

“To je put pristojne, dosljedne, politički stabilne, ekonomski prosperitetne, socijalno pravedne socijaldemokratske Crne Gore, kako nam, kao civilizovanom društvu i dolikuje“, zaključio je Brajović.

Najčitanije