fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaZirojević: Spajić da vrati mandat građanima ako ne može da obezbijedi funkcionisanje...

Zirojević: Spajić da vrati mandat građanima ako ne može da obezbijedi funkcionisanje Vlade

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokrate (SD) pozvale su premijera Milojka Spajića da, ukoliko ne može da obezbijedi normalno funkcionisanje Vlade i parlamentarne većine, vrati mandat građanima koji će, kako su naveli iz te partije, na izborima dati ocjenu onima koji državu guraju u nestabilnost.

Poslanik SD-a Nikola Zirojević kazao je da je sjednica Vlade u utorak ogolila sve ono što su tvrdili od njenog formiranja.

“Da smo dobili još jednu nefunkcionalnu Vladu koja funkcioniše shodno uskopartijskim interesima njenih konstituenata, a ne shodno programu i viziji razvoja Crne Gore”, dodao je Zirojević.

Kako je rekao, evidentno je da je Spajić, predlaganjem vršioca dužnosti direktora Uprave policije, sa ministrima koji su takvu odluku podržali, prekršio zakon i počinio nezapamćen presedan.

Zirojević je ocijenio da Spajićeva Vlada više liči na gomilu nesklada u kojoj svako vuče na svoju stranu, shodno sopstvenim interesima, nego na ozbiljnu izvršnu vlast u državi kandidatkinji za članstvo u EU.

“Stoga premijera Spajića pozivamo da prekine ovaj cirkus i da, ukoliko ne može da obezbijedi normalno funkcionisanje Vlade i parlamentarne većine, vrati mandat građanima koji će na izborima dati najbolju ocjenu onima koji Crnu Goru ponovo guraju u nestabilnost i anarhiju”, naveo je Zirojević u saopštenju.

Sa druge strane, kako je rekao, umjesto ispraznih prijetnji krivičnim prijavama Spajiću i članovima Vlade koji su izabrani njihovim glasovima, Demokratama, a prvenstveno ministru unutrašnjih poslova Danilu Šaranoviću, bilo bi bolje da podnesu ostavke i napuste Vladu.

Zirojević je istakao da je posljednje što treba Crnoj Gori i građanima to da sedam poslanika danas, zbog uskopartijskih interesa i jednog personalnog rješenja, blokiraju rad zakonodavnog doma.

“I onemoguće izglasavanje akata koji su od suštinskog značaja i koji bi, nakon više od četiri mjeseca totalne blokade, konačno omogućili normalno funkcionisanje određenih djelova državne administracije”, zaključio je Zirojević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Podgorica, kisa 2

Vremenska prognoza: Danas kiša, temperatura do 24 stepena

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori danas će biti promjenljivo oblačno i nestabilno, povremeno...

Real na fajnl-foru