fbpx
NaslovnicaCrna GoraPolitikaCrna Gora na pravom putu da postane prva naredna članica EU

Crna Gora na pravom putu da postane prva naredna članica EU

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je na pravom putu da postane prva naredna članica Evropske unije (EU), ocijenjeno je na sastanku crnogorskog ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića i novoimenovanog ambasadora Kipra Andreasa Fotiuoma.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, na sastanku je istaknuto da Crna Gora i Kipar u kontinuitetu ostvaruju prijateljske odnose.

Navodi se da su Ivanović i Fotiuo razgovarano o vanjskopolitičkim prioritetima Vlade Crne Gore, sa posebnim akcentom na ostvarenje punopravnog članstva u EU.

„Ocijenjeno je da je Crna Gora na pravom putu da postane prva naredna članica Unije“, kaže se u saopštenju.

Ivanović i Fotiuo su naglasili da su spremni da bilateralna saradnja dvije države bude dodatno unaprijeđena i dinimizirana.

Ivanović je danas razgovarao i sa novoimenovanom ambasadorkom Novog Zelanda Žaklin En Frizel.

Na sastanku sa Frizel, kako se navodi, ocijenjeno je da Crna Gora i Novi Zeland, kao dvije geografski udaljene zemlje, dijele zajedničke vrijednosti multilateralizma, globalnog mira i sigurnosti, koje predstavljaju osnov za dalje jačanje saradnje u oblastima od obostranog značaja.

Ivanović je dodao da je uvjeren da će veoma dobri odnosi dvije države biti dodatno ojačani tokom mandata novoimenovane ambasadorke.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije