fbpx
NaslovnicaCrna GoraSjutra dijalog vlasti i opozicije o krizi u Šavniku

Sjutra dijalog vlasti i opozicije o krizi u Šavniku

Podgorica, (MINA) – Dijalog predstavnika parlamentarnih partija u cilju pronalaženja modela kojim bi se razriješila politička kriza u Šavniku počeće sjutra.

Sastanak će biti održan u 12 sati u Skupštini Crne Gore.

Poziv na dijalog uputio je šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.

Čarapić je u inicijativi naveo da je kriza u Šavniku posljedica nemogućnosti završetka izbora za odbornike koji su započeti u oktobru 2022. godine.

Ona je kazao da se izbori za odbornike u Skupštini opštine Šavnik ne mogu sprovesti na dva biračka mjesta već 19 mjeseci iz čisto političkih razloga.

“Kako je evidentno da je problem u Šavniku pretežno političke, a ne pravne prirode, to smatram da je opravdano povesti široki politički dijalog, a sve sa ciljem da dođemo do pravnog rješenja za ovu krizu, poštujući na taj način vladavinu prava kao naš najznačajniji društveni koncept”, naveo je Čarapić.

Poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić kazao je agenciji MINA da će ta partija prisustvovati sjutrašnjem sastanku.

Iz DPS-a su ranije poručili da prihvataju dijalog uz uslov da Vlada povuče svoju odluku o uvođenju prinudne uprave u Šavniku.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije