fbpx
NaslovnicaCrna GoraNikolić: Inicijativa za smjenu Mandića kada procijenimo da može biti realizovana

Nikolić: Inicijativa za smjenu Mandića kada procijenimo da može biti realizovana

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) podnijeće inicijativu za smjenu predsjednika Skupštine Andrije Mandića kada procijeni da postoji šansa za njenu realizaciju, rekao je poslanik te stranke Andrija Nikolić.

Nikolić je, komentarišući to što je Mandić u ponedjeljak ugostio mitropolita Joanikija u Skupštini, rekao da je parlamentarna većina poštovala zakon, Mandić nikad ne bi mogao ni postati predsjednik parlamenta jer nema legalno državljanstvo Crne Gore.

On je kazao da Mandić od dana stupanja na visoku državnu dužnost unižava Crnu Goru.

“Slika se kao dio izbornog štaba političke partije svog poslodavca u drugoj državi, a juče i isticanjem ove zastave pokazuje da on sjedi u parlamentu Crne Gore, ali da tamo radi za interese druge zemlje“, naveo je Nikolić u saopštenju.

Te Mandićeve parlamentarne aktivnosti je, kako je dodao, pohvalio i njegov gost.

Nikolić je kazao da nema nikakve dileme da je nezakonitim uvođenjem druge zastave u svoj kabinet, pored državne, kao i porukom da je crkva stvorila Crnu Goru, Mandić želio da pretvori hram crnogorske demokratije u bastion velikosrpskog nacionalizma.

Prema riječima Nikolića, sve pomenuto je dovoljan razlog da se zatraži Mandićeva smjena i da za to glasaju i oni koji su ga izabrali.

„Mi ćemo tu inicijativu podnijeti, veoma brzo, u trenutku kada procijenimo da postoji šansa za njenu realizaciju“, najavio je Nikolić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Rad sa mladima jedan od prioriteta

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Fondacija Čini dobro i Savjet stranih investitora u Crnoj Gori (SSICG)...