fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpajić danas sa Šolcem u Berlinu

Spajić danas sa Šolcem u Berlinu

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastaće se danas u Berlinu sa njemačkim kancelarom Olafom Šolcem.

Kako je ranije saopšteno iz Vlade, Spajić će danas, osim sa Šolcem, razgovarati sa predstavnicima Istočnog odbora njemačke privrede, Njemačke trgovinske i industrijske komore i ostalim privrednicima.

Navodi se da će popodne Spajić učestvovati u debati koju će organizovati Njemačko udruženje za vanjsku politiku.

Spajić boravi u petodnevnoj posjeti Njemačkoj i do sada je razgovarao sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom, saveznim ministrom ekonomije Robertom Habekom, kao i predstavnicima Bundestaga.

U platformi za posjetu Spajića Njemačkoj navodi se da su sastanci sa njemačkim kolegama prilika da se izrazi zahvalnost na podršci koju ta država nedvosmisleno pruža razvojnom putu Crne Gore, kako u dijelu ostvarivanja vanjskopolitičkih ciljeva, tako i na planu ekonomskog i investicionog razvoja.

“Zvanična posjeta predstavlja i dobru priliku za predstavljanje rezultata koje je Crna Gora postigla u proteklom periodu, a koji proističu iz ispunjavanja obaveza iz evropske agende”, piše u dokumentu.

Navodi se da je posjeta prilika da Spajić podsjeti da reformski procesi unutar Evropske unije moraju ići paralelno sa politikom proširenja i da je Crna Gora, kao najdalje odmakla država u procesu pregovora, spremna da iskorači na evropskom putu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Budućnost slavila protiv Sutjeske

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u POdgorici nikšićku Sutjesku 84:77,...