fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoMVP: Još šestoro crnogorskih državljana uspjelo da napusti Ukrajinu

MVP: Još šestoro crnogorskih državljana uspjelo da napusti Ukrajinu

Podgorica, (MINA) – Šestoro državljana Crne Gore uspjelo je da napusti Ukrajinu, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Kako je saopšteno iz MVP-a, u Ukrajini se trenutno nalaze tri crnogorska državljanina, koja su izrazila interesovanje da napuste tu zemlju.

“Na putu ka graničnim prelazima je dvoje naših državljana, dok je njih šestoro uspjelo da izađe iz Ukrajine u protekla 24 časa, uz asistenciju diplomatskog osoblja ambasada Crne Gore u Rumuniji i Mađarskoj, a u koordinaciji sa MVP”, kaže se u saopštenju.

Iz MVP su kazali da su među crnogorskim državljanima, koji su tokom prošle noći prešli ukrajinsku granicu, bili košarkaši Miloš Latković i Miloš Popović.

Latković i Popović su kazali da kada su promijenili plan i krenuli preko Mađarske, bili u stalnom kontaktu sa MVP i da su zajednički dogovarali put.

“Otpravnik poslova naše Ambasade Marko Srdanović, koji nam je cijelo vrijeme pružao podršku, dočekao nas je na prelazu Lužanka”, kazali su Latković i Popović.

Navodi se da će Latković i Popović vozilom crnogorske Ambasade u Budimpešti doći do mađarske granice, odakle će ih do Aerodroma u Beogradu na večerašnji let za Podgoricu ispratiti diplomatsko osoblje Ambasade u Srbiji.

Iz MVP su kazali da je, od početka eskalacije sukoba u Ukrajini, tu državu napustilo ukupno 17 crnogorskih državljana.

“Osim sa našim građanima koji se kreću prema izlazima iz Ukrajine, Operativni tim MVP-a i predstavnici Ambasade Crne Gore u Ukrajini, u stalnom su kontaktu i sa našim državljanima koji su ostali u ukrajinskim gradovima”, poručili su iz MVP-a.
(kraj) tam/tir

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real preokretom do finala

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala igraće u finalu Lige evropskih šampiona. Real je večeras...

Fiorentina u finalu