fbpx
NaslovnicaMINA BusinessUručena godišnja nagrada AMM-a

Uručena godišnja nagrada AMM-a

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Asocijacija menadžera (AMM) tradicionalno je održala AMM gala događaj, u okviru koga je najušpješnijim pojedincima i kompanijama i institucijama dodijelila godišnje nagrade za uspjehe i doprinose koje su ostvarili u prošloj godini.

Iz AMM-a je saopšteno da je skupu prisustvovalo blizu 400 zvanica.

„Promovišući rezultate, izvrsnost, konkurentnost i filantropiju, kao i sektorsku i regionalnu zastupljenost, nagrada AMM-a za prošlu godinu ide menadžerima i kompanijama u sektorima energetike, telekomunikacija, prerade i proizodnje hrane, hotelijerstva, ICT-a, turizma, građevinarstva, trgovine i edukacije“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su među nagrađenima i četiri biznis liderke, koje se nalaze na čelu kompanija koje ostvaruju izuzetne rezultate.

„Pored impresivnih poslovnih rezultata liderke i lideri za prošlu godinu i njihove kompanije su prepoznate i po podršci humanitarnim aktivnostima, mladima, sportu, kulturi, kao i ostalim vidovima društveno-odgovornog poslovanja, što se u procesu izbora posebno cijenilo“, rekli su iz AMM-a.

Predsjednik AMM-a, Budimir Raičković, istakao je da je za Crnu Goru pristupanje Evropskoj uniji (EU) šansa koja se ne smije propustiti.

“Članstvo u EU je san generacije, jer mislim da privrednici i poslovna zajednica jednodušno podržavaju takav put, pristupanje EU nije samo politički i diplomatski čin, to je ekonomska osnova za prosperitetnu i stabilnu Crnu Goru“, kazao je Raičković.

Pristupanje EU je, kako je rekao, velika šansa za modernizaciju, industrijalizaciju.

„Pristupanje jedinstvenom milionskom tržištu, a to će svima nama pomoći da budemo društvo u kojem možemo pristojno živjeti”, naveo je Raičković.

Gradonačelnica Podgorice, Olivera Injac, istakla je da su vizija i upornost ključni faktori za rezultate, kao i da se na ovaj način stvara rast privrede Podgorice i bolji poslovni ambijent za sve.

Potpredsjednik Vlade, Aleksa Bečić, kazao je da je riječ o najprestižnijoj poslovnoj nagradi u Crnoj Gori.

“Ovdje su prisutni oni koji su se izdvojili posebnim radom, vizijom. Suština uspjeha je u kvalitetu rukovođenja, pri čemu svako radi za tim”, kazao je Bečić i dodao da se nada da će nagrade biti dodatni podsticaj za podsticaj privrede.

On je istakao da samo zemlja jakih institucija može biti temelj za razvoj privrede i naglasio da želi da 2028. Crna Gora proslavi ulaskom u EU.

„Skupu su prisustvovali i ministarka Naida Nišić, ministar Janko Odović, potpredsjednica Skupštine Zdenka Popović, poslanici, predstavnici lokalnih samouprava, ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Sjeverne Makedonije, predstavnici UNDP-a i UNICEF-a i ostali predstavnici diplomatskog kora“, naveli su iz AMM-a.

Iz Asocijacije su kazali da su, takođe, prisustvovali predstavnici crnogorskih poslovnih organizacija i kompanija i predstavnici medija.

Kako su rekli, najuspješnijim menadžerima, preduzetnicima i poslodavcima dodijeljene su nagrade u 12 kategorija.

Iz AMM su kazali da je nagrada menadžer godine u velikim preduzećima dodijeljena izvršnom direktoru kompanije One Crna Gora, Branku Mitroviću.

Nagrada menadžer godine u akcionarskim društvima dodijeljena je predsjedniku Upravnog odbora Universal Capital Bank, Milošu Pavloviću.

Iz AMM-a su rekli da je nagrada menadžer godine u oblasti korporativnog upravljanja dodijeljena osnivaču i izvršnom direktoru ETG Grupe Mladenu Bajkoviću, dok su za menadžerke godine u srednjim preduzećima proglašene izvršna direktorica kompanije AutoČačak, Anđela Radoičić i izvršna direktorica kompanije Entext Ana Radonjić.

Za menadžera i menadžerku godine u malim preduzećima proglašeni su osnivač i izvršni direktor kompanije Talija Company iz Herceg Novog, Nikola Milić i osnivačica i ovlašćena zastupnica Yellow Event Service, Kornelia Santai Nagy.

Iz AMM-a su kazali da je nagrada menadžerka godine u mikro preduzećima dodijeljena izvršnoj direktorici kompanije Monte-Plod, Dijani Marković, a nagrada menadžer godine u preduzećima u većinskom vlasništvu države izvršnom direktoru Crnogorskog elektroprenosnog sistema, Ivanu Asanoviću.

Za mladog menadžera godine proglašen je izvršni direktor kompanije Infinum, Mladen Rakonjac, a za preduzetnike godine osnivač kompanije Cungu & Co iz Ulcinja, Nazif Cungu i osnivač i ovlašćeni zastupnik kompanije Put Gross Bijelo Polje, Hasan Ramović.

Naj poslodavac po mjeri djece i porodice je kompanija Mtel, a institucija za obrazovanje i edukaciju Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore.

Nagrada za životno djelo dodijeljena je Branku Diki Kažanegri.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije