fbpx
NaslovnicaCrna GoraDPS u Nikšiću u koaliciji sa SD, LP i PKS

DPS u Nikšiću u koaliciji sa SD, LP i PKS

Nikšić, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) nastupiće na izborima u Nikšiću 14. marta u koaliciji sa Socijaldemokratama (SD), Liberalnom partijom (LP) i Patriotsko-komitskim savezom (PKS), a naziv zajedničke liste je Evropski tim za Nikšić.

Predsjednik Opštinskog odbora DPS-a, Zoran Vukićević, rekao je da je slogan njihove kampanje „Zajedno mijenjamo grad na bolje“, i poručio da je riječ o timu koji može i ima kapacitet da nastavi pozitivan talas razvoja kojim Nikšić ide posljednjih godina.

Vukićević je na konferenciji za novinare u Nikšiću kazao da su, uprkos pandemiji korona virusa, završeni brojni infrastrukturni projekti, i najavio da će i u narednom periodu biti nastavljena ulaganja i u kulturu, sport i ostale oblasti.

Prema njegovim riječima, odbornička lista nije završena, a planirano je da predstavlja tim od 41 kandidata, od kojih, kako je naveo, svi mogu biti nosioci liste.

Na pitanje da li će bivša ministarka nauke Sanja Damjanović biti prva na listi, Vukićević je rekao da još nije donijeto konačno rješenje.

”Svaka partija, ne samo nikšićka, crnogorska, nego i evropska, poželjela bi da ima takvu odborničku listu”, ocijenio je Vukićević.

Odgovarajući da li su nakon izbora spremni za dodatne koalicije, rekao je da su za saradnju sa svim dobromislećim i slobodoumnim ljudima koji žele građansku i sekularnu Crnu Goru sa građanskim Nikšićem.

”Nijesam saznao ni ko će u kom sastavu da učestvuje na predstojećim izborima, ali naša ideja je da sarađujemo sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), ukoliko to budu i oni željeli”, rekao je Vukićević.

Predsjednik nikšićkog odbora SD Marko Radojević rekao je da su se vodeći interesima Nikšića kao grada, a ne uskopartijskim, jednoglasno odlučili za koalicioni nastup sa svojim tradicionalnim partnerima.

”Kao neko ko je dugo u lokalnoj upravi, znam da su jasno vidljivi rezultati iza vlasti koja je upravljala u dva posljednja mandata gradom, koji se ogledaju u velikim infrastrukturnim projektima, velikom broju stambenih zgrada, u rješavanju problema Doma revolucije, rekonstrukciji Trga ”, naveo je Radojević.

On je istakao da očekuje da će progresivni, evropski i crnogorski blok koji predstavljaju dobiti podršku glasača u Nikšiću da bi i u narednom mandatu nastavili upravljanje gradom.

Predsjednica Opštinskog odbora LP Jelena Marković rekla je da, ukoliko taj državotvorni blok pobijedi, u šta vjeruje, nije neizvjesno da Nikšić „mora ostati crnogorska perjanica, što je oduvijek i bio”.

Predsjednica PKS-a, Tanja Knežević Perišić, kazala je da im je osnovni cilj bio objedinjavanje svih crnogorskih snaga, partija i pokreta u jedan demokratski crnogorski blok.

”Cilj tog bloka je da pokuša da sačuva i, bojim se vrati, moram koristiti tu riječ, sve ono što smo postigli 21. maja 2006. godine. Nadam se da će građani Nikšića znati da cijene da mi, pri stvaranju ove koalicije, nijesmo gledali ni na lični, ni partijski interes”, rekla je Knežević Perišić.

Najčitanije