fbpx
NaslovnicaMINA SvijetVučić: Nijesmo oteli respiratore Crnoj Gori, poklonićemo pet

Vučić: Nijesmo oteli respiratore Crnoj Gori, poklonićemo pet

Beograd, (MINA) – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je da su netačne optužbe da je Srbija konfiskovala respiratore Crnoj Gori, i dodao da su spremni da ih poklone pet.

Obraćajući se javnosti na pres konferenciji sa premijerkom Srbije, Vučić je rekao da mora da reaguje na optužbe iz Crne Gore i objavu “uz fanfare” da je Srbija otela Crnoj Gori respiratore, prenosi Tanjug.

On je kazao da je Srbija spremna da crnogorskoj Vladi pokloni tri respiratora, kao i da je spremna da na molbu predstavnika Srba u Crnoj Gori Andrije Mandića, odmah isporuči po jedan respirator za Pljevlja i Bijelo Polje.

“Nijesmo oteli nijedan respirator niti smo ikada uzeli bilo kome, na tržistu smo ih kupili kao savjestan kupac što je čak i njihova posrednička kompanija javno saopštila”, rekao je Vučić.

Dodao je da je Srbija u prethodne dvije nedjelje isporučila više od 40 hiljada tona hrane.

“Mi sa našim bratskim narodom u Crnoj Gori, i sa Srbima i sa Crnogorcima, želimo da imamo najbolje moguće odnose i ne želimo da nas bilo čiji vladini službenici svađaju i govore da Srbija ima loš odnos prema Crnoj Gori”, naglasio je Vučić.

Najčitanije