fbpx
NaslovnicaMINA BusinessZajednička platforma poslodavaca i sindikata

Zajednička platforma poslodavaca i sindikata

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Izrada zajedničke platforme koja će sadržati preporuke socijalnih partnera za oporavak crnogorske ekonomije, biće primarni zadatak koji će u narednom periodu realizovati socijalni partneri – Unija poslodavaca (UPCG), Unija slobodnih sindikata (USSCG) i Savez sindikata (SSCG).

Na sastanku predsjednika UPCG, Predraga Mitrovića i generalnih sekretara USSCG i SSCG, Srđe Kekovića i Duška Zarubice, održanog na inicijativu UPCG, analizirane su aktuelna ekonomska i socijalna situacija u zemlji, kao i moguća rješenja za izazove s kojima se crnogorske kompanije i zaposleni suočavaju u uslovima koronakrize.

“Alarmantno stanje u privredi svakodnevno usložnjava i dovodi u pitanje dalji opstanak značajnog broja preduzeća i radnih mjesta u njima, što iziskuje da se u najkraćem roku pristupi iznalaženju mogućih rješenja koja će pomoći da se negativan scenario izbjegne i dodatno ugrozi ekonomsko-socijalnu sliku društva i same države”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici UPCG, USSCG i SSCG su kazali da će primarni zadatak organizacija kojima rukovode i u narednom periodu biti dosljednost i puna posvećenost pitanjima zaštite javnog zdravlja i ekonomskog oporavka crnogorske privrede.

“Takođe, konstatovali su da krizne situacije poput pandemije koronavirusa, s kojom se Crna Gora bori već godinu, zahtijevaju partnerski pristup, proaktivnost, odgovornost i otvoreni dijalog svih relevantnih društvenih činioca”, rekli su iz UPCG, USSCG i SSCG.

Na tim osnovama, a uz intenzivnu komunikaciju i poštovanje međusobnih interesa, UPCG, USSCG i SSCG će uskoro početi aktivosti koje, kroz izradu navedene platforme, treba da ponude rješenja koja su adekvatna i od interesa i za biznis zajednicu, zaposlene i državu.

Najčitanije

Real preokretom do finala

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala igraće u finalu Lige evropskih šampiona. Real je večeras...

Fiorentina u finalu