fbpx
NaslovnicaMINA BusinessU okviru projekta podsticanja biznisa u Staroj varoši otvorena konoba

U okviru projekta podsticanja biznisa u Staroj varoši otvorena konoba

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – U podgoričkoj Staroj varoši je, u okviru projekta Glavnog grada za podsticanje razvoja preduzetništva u starom urbanom gradskom jezgru, otvorena konoba Kaldrma.

Grdonačelnik Ivan Vuković kazao je da je taj objekat, u okviru kojeg postoji i suvenirnica i galerija, nedavno obnovljen zahvaljujući finansijskoj podršci, između ostalog, Glavnog grada.

“Koristeći sredstva Glavnog grada, naša sugrađanka Branka Tomović je adaptirala prostor i učinila ga vrlo lijepim. Tu već dolaze i turisti, a investicija se polako, ali sigurno isplaćuje, što je jedan od brojnih primjera uspješnih realizacija biznis ideja zahvaljujući projektima podrške Glavnog grada”, naveo je Vuković.

On je podsjetio da u Staroj varoši već postoji nekoliko suvenirnica i galerija, kao i jedan hostel, tako da se polako ostvaruje vizija da se unaprijedi taj ambijent.

Vuković je najavio i novi konkurs podrške za razvoj preduzetništva u Staroj varoši i Draču.

“Pored ulaganja u infrastrukturu i kladrmisanje ulica, bili smo svjesni da to neće biti dovoljno da Stara varoš oživi u punoj mjeri i da je za to potrebno da tu dobijemo nove ekonomske sadržaje. Ovo je svakako jedan sjajan primjer te vrste, budući da ćemo u narednih deset dana raspisati novi javni poziv za dodjelu subvencija za ljude koji žele da pokrenu novi biznis u Staroj varoši i na Draču”, rekao je Vuković.

On je pozvao sugrađane koji imaju neku biznis ideju da se prijave.

“Do sada smo za te namjene utrošili 100 hiljada EUR i vjerujem da je to sjajno potrošen novac kada vidim šta je, recimo, naša sugrađanka Branka Tomović uradila sa tim sredstvima”, zaključio je Vuković.

Tomović je navela da je zahvaljujući podršci Glavnog grada uspjela da realizuje biznis ideju.

“Sredstva sam uložila u kafić, galeriju i suvenirnicu. Nekih 15 godina sam pokušavala da je otvorim, a zahvaljujući Glavnom gradu uspjela sam da realizujem ovu svoju ideju. To je divan projekat za sve Starovarošane. Očekujem da se i drugi ugledaju, otvore nešto i u Staroj varoši i u glavnom gradu“, saopštila je Tomović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real preokretom do finala

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala igraće u finalu Lige evropskih šampiona. Real je večeras...

Fiorentina u finalu