fbpx
NaslovnicaMINA BusinessOstvarili bolje rezultate u odnosu na uporedni period prošle godine

Ostvarili bolje rezultate u odnosu na uporedni period prošle godine

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Primjena pravovremeno donešenih mjera Nacionalnog koordinacionog tima (NKT), uz uvođenje kontrolisanog procesa rada, obezbijedila je mobilnost kompanije Montecargo i uspješno prilagođavanje novonastalim okolnostima, saopštio je izvršni direktor te kompanije, Muradif Grbović.

To je, kako je naveo, rezultiralo činjenicom da je željeznički robni prevoz trenutno jedini organizovani javni prevoz u zemlji koji funkcioniše u postojećim uslovima, piše Pobjeda.

Grbović je izrazio zahvalnost zaposlenima koji su, kako je naveo, prethodnih sedmica ispoljili visok stepen profesionalnosti, humanosti, patriotizma i ljudskosti u zahtjevnom postupku izvršavanja radnih obaveza pod otežanim uslovima, poštujući set mjera, preporuka i naredbi NKT-a.

“Nedavni otvoreni poziv premijera Duška Markovića stranim partnerima za korišćenje crnogorskih luka, dodatno će osnažiti ideju valorizacije Luke Bar i željezničkog pravca ka Srbiji i Albaniji za prevoz robe za naše i tržišta zemalja u okruženju i šire”, kazao je Grbović u saopštenju.

On je rekao da je kompanija u prethodna dva mjeseca uspjela ne samo da sačuva funkcionalnost povjerene djelatosti, već i da unaprijedi poslovanje u dijelu uvećanja obima i vrijednosti usluga prevoza u odnosu na uporedni period iz prošle godine.

Grbović je dodao da sa optimizmom očekuju nastavak pozitivnih trendova u poslovanju, a posebno cijene napore Vlade na donošenju mjera za pomoć privredi.

On je rekao da imaju u planu korišćenje mogućnosti za odlaganje poreskih obaveza, za reprogram kreditnih obaveza, a posebno su, kako kaže, zainteresovani za apliciranje kod Investiciono-razvojnog fonda (IRF) radi korišćenja povoljnih kreditnih sredstava za jačanje likvidnosti.

“Optimističke prognoze za nastupajući period zasnivamo na očekivanom poboljšanju tržišnih okolnosti koje mora pratiti organizovani rad menadžmenta i izvršnih službi, u okviru kojih su zaposleni zaduženi za prijem, otpremu i pripremu teretnih vozova svojim radom u sadašnjim uslovima ispoljili visok stepen odgovornosti i po tom kriterijumu stali rame uz rame sa zaposlenima u zdravstvu, policiji, službama bezbjedbnosti, sanitarnim i komunalnim službama, zaposlenima u vojsci, apotekama, trgovinama i volonterima”, dodao je Grbović.

Prema njegovim riječima, zaposleni u izvršnim službama Montecarga bespogovorno su prihvatili obavezu korišćenja zaštitnih maski i rukavica, kao i upotrebu dezinfekcionuh sredstava, čime je rizik po zdravlje zaposlenih i članova njihovih porodica sveden na minimum.

“Izvršno osoblje je solidarno prihvatalo obavezu obavljanja poslova na radnim mjestima svojih kolega koji spadaju u rizične zdravstvene grupe zaposlenih, koji su dobili zaduženja za rad od kuće”, kazao je Grbović.

On je dodao da su u dogovoru sa Željezničkom infrastrukturom (ŽICG) obezbijedili korišćenje dnevnih trasa putničkih vozova koji trenutno ne saobraćaju na prugama Crne Gore.

“Time je izbjegnut rad u noćnoj smjeni, a povećanje brzine otpreme vozova iz tih razloga pogodovalo je našim partnerima iz Željeznica Srbije, Albanije i Luke Bar”, rekao je Grbović.

Prema njegovim riječima, najveće zasluge za uredno obavljanje povjerene djelatnosti u sadašnjim otežanim okolnostima pripradaju zaposlenima u izvršnim službama sektora za prevoz, za vuču vozova i sektora za TKP, koji su, kako je naveo, bespogovorno obavljali naloge menadžmenta, čime su zaslužili javnu pohvalu.

Najčitanije

Real preokretom do finala

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala igraće u finalu Lige evropskih šampiona. Real je večeras...

Fiorentina u finalu