fbpx
NaslovnicaBusiness Top StoryNaplaćeno 146,14 miliona EUR

Naplaćeno 146,14 miliona EUR

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Ukupna bruto naplata Poreske uprave (PU) u prva dva mjeseca ove godine iznosila je 146,14 miliona EUR i bila je 16 odsto veća nego prošle godine, a devet odsto viša od planirane.

„Trend uspješnog ostvarenja naplatnog zadatka nastavljen je u ovoj godine, pa je PU u januaru i februaru prihodovala ukupan bruto iznos od 146,14 miliona EUR, čime je ostvarenje iz prošle godine premašeno za 20 miliona, a plan naplate za 11 i po miliona“, navodi se u saopštenju PU.

Iz PU su kazali da je poseban prioritet u njihovom radu uspostavljanje veće discipline na tržištu rada, tako da je naplata poreza i doprinosa na lična primanja zaposlenih iznosila 85,14 miliona, deset miliona više nego prošle godine, a osam više od planiranog.

Naplata poreza na dodatu vrijednost iznosila je 46,65 miliona EUR, što je 16 odsto više nego prošle godine, odnosno četri odsto iznad plana.

Iz PU su naveli da je naplata poreza na dobit preduzeća iznosila 3,29 miliona EUR, dok se uplate po osnovu te vrste prihoda od preko 35 miliona EUR očekuju do kraja mjeseca, kada dospijeva obaveza prijavljivanja i plaćanja tog poreza za kompanije za prošlu godinu.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

Real preokretom do finala

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala igraće u finalu Lige evropskih šampiona. Real je večeras...

Fiorentina u finalu