fbpx
NaslovnicaMINA BusinessKrivokapić: Država spremna za turističku sezonu

Krivokapić: Država spremna za turističku sezonu

Podgorica, Sarajevo, (MINA-BUSINESS) – Crna Gora je spremna za turističku sezonu, poručio je premijer Zdravko Krivokapić prilikom posjete Bosni i Hercegovini (BiH) i dodao da se nada da će dvije države unaprijediti ekonomsku saradnju, kako bi izdigli kvalitet života građana obje države.

On je danas imao sastanak sa predsjedavajućim Savjeta ministara BiH, Zoranom Tegeltijom na kojem je ocijenjeno da su dvije države odlučne da daju doprinos dinamiziranju dijaloga u regionu po svim pitanjima od zajedničkog interesa, jer je bliska regionalna saradnja ključ za prevazilaženje otvorenih pitanja i nastavak procesa evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana.

Krivokapić je, kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade, kazao da je zadovoljan zbog posjete Bosni i Hercegovini i istakao da dvije zemlje imaju odličnu saradnju na svim nivoima što potvrđuje i nedavna posjeta ministara Vlade Crne Gore Sarajevu.

„Vlada kojom predsjedavam posvećeno radi na ispunjavanju datih obećanja, među njima i na snaženju regionalne saradnje kao preduslova za bolji, napredniji i evropski region“, rekao je Krivokapić.

Tegeltija je zahvalio Krivokapiću na posjeti i izrazio zadovoljstvo što je premijer Crne Gore izabrao da posjeti cijelu BIH i da se upozna sa njenim unutrašnjim uređenjem.

„Od diplomatskih odnosa 2006. godine Crna Gora i BiH imaju dobre i prijateljske odnose bez otvorenih pitanja i jedino sa Crnom Gorom nemamo problem oko granice“, kazao je Tegeltija.

Tegeltija je rekao da se raduje unapređenju ekonomske i regionalne saradnje.

Na sastanku je bilo riječi i o infrastrukturnim projektima i modelima saradnje u oblastima od obostranog interesa i izrazili opredjeljenje da u narednom periodu intenzivnije sarađuju na stvaranju što boljih preduslova za ekonomsku i ukupnu saradnju Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Najčitanije

Real preokretom do finala

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala igraće u finalu Lige evropskih šampiona. Real je večeras...

Fiorentina u finalu