fbpx
NaslovnicaMINA BusinessCrnoj Gori potrebno suočavanje sa propalim javnim finansijama

Crnoj Gori potrebno suočavanje sa propalim javnim finansijama

Podgorica, (MINA-BUSINESS) – Crnoj Gori je umjesto nedosljednosti, konfuzije, zaduživanja i neznanja potrebna vlast koja će, odlučno i bez kompromisa, građane suočiti sa posljedicama propalih javnih finansija i parazitskog i partitokratizovanog javnog sektora, saopštili su iz Građanske inicijative 21. maj.

“Samim tim, lutanja premijera Dritana Abazovića i naslućujuća nekompetentnost i oportunizam 43. Vlade nijesu, niti mogu biti, odgovor na težinu ekonomskih i socijalnih prilika u kojima se Crna Gora već sada nalazi”, rekli su iz Građanske inicijative.

Oni smatraju da se Abazović ne razumije u ekonomiju i javne finansije, kao i da će ministri koji pokrivaju privredne i finansijske resore nastaviti da oportunistički brane neodržive mjere prethodne vlade i time guraju Crnu Goru u novi ciklus pogubnog zaduživanja.

“Premijer se sada sjetio da treba smanjiti poreske stope kako bi crnogorski investicioni ambijent učinili konkurentnijim, dok je koliko juče podržao pogubni populistički program Evropa sad, kojim su korporativni i obligacioni porezi povećani oko 70 odsto i usklađeni sa Beogradom i Tiranom”, rekli su iz Građanske inicijative.

Oni su dodali da je Abazović primijetio i da je minimalna zarada viša u odnosu na okruženje, zaboravivši da su on i njegova stranka zdušno i nekritički podržali neodrživi ekonomsko-socijalni program prethodne vlade.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real preokretom do finala

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri madridskog Reala igraće u finalu Lige evropskih šampiona. Real je večeras...

Fiorentina u finalu