fbpx
NaslovnicaCrna GoraDruštvoKonjević traži kontrolno saslušanje Injac

Konjević traži kontrolno saslušanje Injac


Podgorica, (MINA) – Poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević podnio je Odboru za bezjednost i odbranu inicijativu za kontrolno saslušanje ministarke odbrane Olivere Injac, kako bi se prikupile informacije o eventualnim zloupotrebama prilikom konkursa za odlazak kadeta na vojne akademije u inostranstvu.

Konjević je u obrazloženju naveo da je Injac, prema tvrdnjama više medija i objavljenoj dokumentaciji, svjesno ignorišući odluke nadležnih komisija Ministarstva i izigravajući zakonske procedure, diskriminatorski odlučivala o odlasku kadeta na školovanje za pilote na Vojnoj akademiji u Grčkoj.

Neophodno je, smatra Konjević, da Odbor hitno utvrditi činjenično stanje i provjeri da li je je rang lista nadležne komisije Ministarstva mijenjana na način da je izvršena diskriminacija kandidata koji je ostvario najbolje rezultate.

„Ukoliko se utvrdi da su se vršile nezakonite izmjene na štetu jednog od kandidata, onda je jasno da osoba poput Injac ne može ostati na mjestu ministarke odbrane zbog niza zloupotreba koje narušavaju ugled Ministarstva“, istakao je Konjević.

Prema njegovim riječima, nužno je ispitati medijske optužbe i utvrditi da li je bilo diskriminacije, i da li je ona inicirana željom za obračunom sa specijalnom tužiteljkom.

„Jer bi to predstavljalo jasno antiustavno i antizakonsko djelovanje, zloupotrebu Vojske Crne Gore sa ciljem vršenja pritiska i onemogućavanja zakonitog rada drugih državnih organa“, dodaje se u obrazloženju.

Konjević je od predsjednika Odbora Milana Kneževića zatražio da kontrolno saslušanje zakaže u najskorijem mogućem roku.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije