fbpx
NaslovnicaCrna GoraMarković: Nema primjera da se iz crkava i manastira kreće u političku...

Marković: Nema primjera da se iz crkava i manastira kreće u političku agitaciju


Podgorica, (MINA) – Politička konkurencija Demokratske partije socijalista (DPS) skoncentrisana je u tri bloka jedne te iste osovine koja ne vidi Crnu Goru kao nezavisnu državu, ocijenio je nosilac izborne liste DPS-a Duško Marković.

Marković je, na tribini DPS-a za mjesne zajednice Kličevo i Ozrinići, kazao da je koaliciju Demokratskog fronta i Socijalističke narodne partije formirala Srpska pravoslavna crkva, koja joj je i redosljed na listi odredila.

“Nema primjera u Evropi i na svijetu da se iz crkava i manastira kreće u političku agitaciju koja ne štedi nikoga i ne čuva nego uzurpira slobodu i dostojanstvo vjernika, a naših građana. Lidera je u toj koaliciji mnogo i previše, a glasača sve manje”, kazao je Marković.

On je dodao da koalicija čija je nacija mir, ne može biti izbor građana Crne Gore.

“Te galamdžije sposobne su bile samo da troše novac građana, da kroz jednu mjesečnu platu podignu godišnje primanje naših zaslužnih penzionera”, naveo je Marković.

On je zaključio da se moglo vidjeti kako izgleda njihov mir u Budvi.

“Riječju – ne ponovilo se! I neće se ponoviti dok je Nikšića i dok je Crne Gore. Zato – snažno, pobjednički i odlučno za Crnu Goru”, poručio je Marković.

On je naveo da mu je zadovoljstvo što je u društvu pobjednika jer, kako je naveo, Nikšićani nemaju dilemu kojim putem treba da ide Crna Gora, niti u tom gradu ima mjesta politici kojoj je nešto drugo i nešto tuđe bliže od sopstvene zemlje.

Marković je, komentarišući aktuelnu političku situaciju, rekao da se prije 14 godina vjerovalo da je na referendumu razriješena dilemu “treba li nam naša kuća, i da li ćemo se kao društvo u cjelini posvetiti napretku i razvoju Crne Gore”.

Marković je kazao da se međutim pokazalo da nije tako i da su protivnici crnogorske nezavisnosti i njenog evropskog puta i dalje na sceni.

“Ali naši građani to prepoznaju i vide, neće i ne žele da trpe tutore nad našim i nad glavom Crne Gore”, naveo je Marković.

Najčitanije