fbpx
NaslovnicaMina SportĆuk: Igranjem na EP ispunio svoj san

Ćuk: Igranjem na EP ispunio svoj san

Podgorica, (MINA) – Nastupom na Evropskom prvenstvu ispunjen je san sa početka karijere da igram na nekom velikom međunarodnom odbojkaškom takmičenju, kazao je dugogodišnji srednji bloker crnogorske reprezentacije Gojko Ćuk.

On je istakao da su nastup i dvije pobjede na EP 2019. godine, poslije 14 godina igranja, bile najljepši oproštajni dar za rastanak od reprezentativnog dresa,

“Ostvarenjem tog cilja, ostvarila se i jedna moja velika želja – da zaigram na velikom takmičenju. Punih 14 godina sam u reprezentaciji i odlučio sam da poslije plasmana na Evropsko prvenstvo, odradim šampionat i da se nakon njega povučem iz reprezentacije, da mjesto prepustim mladim snagama kojih u Crnoj Gori svakako ima. U Holandiji su mi se svi reprezentativci potpisali na dres, bio mi je to najljepši poklon za oproštaj”, rekao je Ćuk.

On je naglasio na EP odrađen veliki posao za nekoga ko prvi put nastupa na tako velikom takmičenju.

“Zabilježili smo dvije velike pobjede, što je značajan uspjeh. Uz malo sreće, čak smo mogli da prođemo i u drugi krug, ali i ovako je ispalo odlično. Da sam planirao kako da se oprostim, ne bih mogao bolje da zamislim – pobjedom na kraju učešća na jednom velikom takmičenju. Ispalo je da su se poklopile zvijezde – moj plan da se povučem i pobjeda nad Češkom kojom je okončana moja reprezentativna karijera”, rekao je Ćuk.

On je podsjetio da reprezentativnu karijeru, u crnogorskom dresu, gradio i njegov mlađi brat Božidar.

“Bila je velika čast i privilegija igrati za Crnu Goru, jer igranje za reprezentaciju ima posebnu draž. Bilo je i dobrih i loših rezultata, ali igranje za klub i reprezentaciju nije isto, jer u reprezentaciji igraš sa prijateljima i to sa sobom nosi posebnu draž”, kazao je Ćuk u intervjuu za zvanični sajt Odbojkaškog saveza.

Dugogodišnji član Nice kazao je da ima privilegiju da igra i živi u jednom od najljepših evropskih gradova.

“Najžalije mi je što smo imali priliku da uđemo u finale, a malo je nedostajalo da ostvarimo taj cilj. Što se tiče mojih igara, prezadovoljan sam, u posljednje dvije godine sam najbolji bloker francuske lige”, rekao je Ćuk.

On je istakao da još nije donio nikakvu odluku gdje ću nastaviti karijeru.

“Postoje interesovanja određenih klubova iz Francuske, ali vidjeću na kraju sezone šta ću i kako ću. Trenutno imam samo jednu želju, a to je da maksimalno pomognem ekipi da ostanemo u ligi. Ove godine je u timu bilo problema sa virusom i povredama, tako da se borimo za opstanak i to mi je trenutno najveći odbojkaški cilj”, rekao je Ćuk.

Govoreći o životu nakon odbojke, Ćuk je istakao da još nema neke konkretne planove.

“Završio sam Pravni fakultet u Podgorici, ali još ne razmišljam u kojem pravcu će da ide moj život nakon završetka igračke karijere. Kao sportista, volio bih da ostanem u odbojci, međutim, ne znam koliko danas može da se živi od odbojke, bilo kao trener ili u nekoj drugoj ulozi. U svakom slučaju, volio bih da ostanem vezan za odbojku”, rekao je Ćuk.

On se zahvalio Odbojkaškom savezu, navodeći da su imali fer i korektnu saradnju.

“Reprezentaciji želim sreću i dobre rezultate!”, kazao je Ćuk.

Najčitanije