fbpx
NaslovnicaCrna GoraŽivković: Nema Crnoj Gori napretka bez DPS-a

Živković: Nema Crnoj Gori napretka bez DPS-a

Podgorica, (MINA) – Crnoj Gori nema napretka bez Demokratske partije socijalista (DPS), njenog programa i kursa koji je donio nezavisnost i članstvo u NATO-u, ocijenio je kandidat za predsjednika te stranke Danijel Živković.

“Moramo promijeniti način djelovanja, jer se i prilike u društvu mijenjaju“, istakao je Živković na tribini u Podgorici, koja je održana sinoć.

Kako je saopšteno iz DPS-a, on je poručio da će zadržati dobre prakse, a ustaliti nove.

“Vidim da se kolektivno budimo, što je vrlo ohrabrujuće. Moramo da radimo, nema izgovora, ako hoćemo naprijed, svi moramo naprijed“, kazao je Živković.

On je rekao da je i tribina u Podgorici pokazala da su zajedno, složni i da znaju šta treba činiti.

„Krećemo od svoje kuće, uvodimo red, i da idemo naprijed. Nećemo više tolerisati nepravdu i nećemo uvažavati jedne unižavajući druge”, naveo je Živković.

On je kazao da je njihov cilj da se reformišu i obore aktuelnu Vladu.

Prema riječima Živkovića, svrha ispunjavanja takvog cilja je odgovorno, ozbiljno i posvećeno vođenje i DPS-a i Crne Gore.

„Nema ovoj zemlji napretka bez DPS-a, bez našeg programa i našeg kursa, koji je donio nezavisnost, članstvo u NATO i za tako malo uveo u Evropsku uniju“, istakao je Živković.

On je, govoreći o planu dalje reorganizacije DPS-a, naveo da, nakon izbora koji će biti održani sjutra, nema stajanja.

“Odmah krećemo u pripremu neposrednih izbora predsjednika opštinskih odbora, a zatim i Kongresa, koji bi trebalo da donese izbor novog Glavnog odbora, Predsjedništva i drugih ključnih timova od važnosti za postavljanje kvalitetnih temelja za rad i razvoj partije bliske građanima”, kazao je Živković.

Kako je saopšteno, predstavljajući osnove programa, Živković je članove upoznao da je programski fokus jasan – obrazovanje, bolja medicinska zaštita, socijalna pitanja, ekonomska politika i vladavina prava.

„Nijedan program neće biti finalizovan bez prethodnih konsultacija sa našim članstvom. Svi odlučujemo zajedno“, naglasio je Živković.

On je rekao da je njihov osnovni zadatak da zadrže koncept građanske Crne Gore, sa svima onima koji dijele takve vrijednosti.

„Crna Gora je iznad svih nas, moramo je paziti i čuvati, snagom pameti i radom“, poručio je Živković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...