fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa rekonstrukcija barskog Doma učenika 400 hiljada EUR

Za rekonstrukcija barskog Doma učenika 400 hiljada EUR

Podgorica, (MINA) – Ministarstvo prosvjete uložiće oko 400 hiljada EUR u rekonstrukciju Doma učenika „Dušan Marović“ u Baru, koja će početi narednih sedmica, saopštio je načelnik Službe za investicije i javne nabavke u tom resoru Filip Grujić.

Iz institucije Ombudsmana ranije su kazali da korisnicima usluga u Domu učenika nijesu obezbijeđeni adekvatni uslovi boravka koji se odnose na bezbjednost, sigurnost i zaštitu zdravlja.

Grujić je, kako je saopšteno iz Ministarstva, naveo da će rekonstrukcija biti rađena po savremenim standardima kakve zahtijevaju objekti tog tipa.

„Očekuju nas obimni radovi na rekonstrukciji cjelokupne fasade, zamjeni kompletne spoljašnje i unutrašnje bravarije, rekonstrukciji kompletnog enterijera sa opremanjem novim namještajem”, rekao je Grujić.

Prema njegovim riječima, radiće se na potpunoj rekonstrukciji kuhinjskog bloka sa vešerajem, što podrazumijeva rekonstrukciju svih instalacija, opremanje novom kuhinjskom opremom vrijednosti preko 100 hiljada EUR, nakon čega će kuhinja zadovoljavati sve standarde HACCP sistema bezbjednosti hrane.

On je rekao da se Ministarstvo prošle godine pripremilo projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju objekta.

„S obzirom na to da je objekat u stanju koje zahtijeva ozbiljnu rekonstrukciju, u prethodna dva mjeseca smo doradili projekat, kako bi radovi bili sveobuhvatni. Radimo na tome da najkasnije u narednih mjesec započnemo sa izvođenjem radova, i vjerujemo da će Dom naredne školske godine dočekati učenike i studente u potpuno novom ruhu“, poručio je Grujić.

On je podsjetio da su u Domu 2017. godine rekonstruisani toaleti vrijednosti oko 70 hiljada EUR i da će nakon planiranih radova sistem obrazovanja dobiti moderan objekat za boravak učenika i studenata.

Najčitanije