fbpx
NaslovnicaCrna GoraZa NVO četiri miliona EUR

Za NVO četiri miliona EUR

Podgorica, (MINA) – Crna Gora je prošle godine iz budžeta izdvojila oko 4,1 milion EUR za finansiranje 300 projekata nevladinih organizacija (NVO), pokazuje izvještaj Ministarstva javne uprave (MJU) o finansiranju civilnog sektora.

Prema podacima iz izvještaja, MJU je uplatilo više od 1,04 miliona EUR za finansiranje NVO, dok je Ministarstvo za ljudska i manjinska prava izdvojilo miliona EUR, prenosi Pobjeda.

NVO prošle godine kandidovale su i programe za zaštitu zdravlja, pa je Ministarstvo zdravlja izdvojilo ukupno 300 hiljada EUR za njihovo finansiranje.

Organizacije civilnog društva bile su zaokupljene i programima podrške obrazovanju, za šta je Ministarstvo prosvjete izdvojilo 334,7 hiljada EUR, od čega je za projekte usmjerene na poboljšanje inkluzivnog obrazovanja uplaćeno ukupno 108 hiljada.

Ministarstvo rada i socijalnog staranja prošle godine je za projekte NVO uplatilo ukupno 455 hiljada EUR.

NVO sektor finansiralo je i Ministarstvo odbrane sa 2,8 hiljada EUR. Oni su podržali jedino projekat Fondacije za promovisanje nauke PRONA „Naučno obrazovanje mladih za Vojsku Crne Gore”.

Ministarstvo sporta i mladih opredijelilo je 112 hiljada EUR za finansiranje civilnog sektora, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja 134,1 hiljadu, a iz Ministarstva pomorstva i saobraćaja uplaćeno je 29,7 hiljada EUR.

Nevladinim organizacijama Ministarstvo kulture uplatilo je 333,1 hiljadu EUR, dok je Ministarstvo pravde u tu svrhu izdvojilo 383,3 hiljade EUR.

 

Najčitanije

AMSCG stanje na putevima

Dobri uslovi za vožnju

  Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, a dodatna...