fbpx
NaslovnicaMina SportDulović u finalu, kata tim za bronzanu medalju

Dulović u finalu, kata tim za bronzanu medalju

Podgorica, (MINA) – Crnogorski karatista, Nenad Dulović, plasirao se u finale seniorskog prvenstva Evrope u Zadru, dok će se muški kata tim boriti za bronzanu medalju.

Dulović je u kategoriji do 67 kilograma na startu eliminisao Mohameda Ozdemira iz Njemačke 3:3, u drugom kolu bio je ubjedljiv protiv Poljaka Miloša Sabijeckog 3:0, dok je u četvrtfinalnom meču eliminisao Grka Georgiosa Baliotisa.

Foto: KSCG /Boris Brnović/

Grčki karatista je do samog finiša bio u prednosti i vodio 3:1, ali ga je Dulović natjerao na peti penal i diskvalifikciju 2,2 sekunde do kraja.

Karatista Omladinca klasu je potvrdio efektnom pobjedom u polufinalnom meču protiv Borana Beraka iz Hrvatske 6:3.

Rival u subotnjem finalu biće mu Mađar Martal Iveš Tadiši.

Dulović je i zvanični vicešampion svijeta.

“Uspješno odrađen prvi dio šampionata i izboreno finale. Sva četiri meča odradio sam prije svega hrabro i pametno, a imao sam malo i sreće. Zadovoljan sam svojim nastupom, a on je rezultat napornog rada”, rekao je Dulović.

On se zahvalio svom treneru Žarku Rakoviću iz podgoričkog Omladinca, selektoru Almiru Cecunjaninu i treneru za fizičku pripremu Dejanu Vujisiću.

“Dali su svoj maksimum, radili su na meni i posvetili mi svoje vrijeme. Hvala mojim drugovima iz kluba i reprezentacije, delegaciji Karate saveza na podršci sa tribina”, rekao je Dulović.

On očekuje i dobar nastup u ekipnoj konkurenciji, navodeći da bi mu ta medalja više značila nego pojedinačna.

Foto: KSCG /Boris Brnović/

Uspješan nastup imao je i muški kata tim, koji je će se u nedjelju boriti za bronzanu medalju.

Bronzana ekipa iz Gvadalahare, u sastavu Vladimir Mijač, Arijan Kočan, Kenan Nikočević i Nikola Milić, u prva dva kola eliminisao je Srbiju 38,7 – 36,0 i Njemačku 40,10 – 39,90, dok je u polufinalnom meču poražena od Turske 41,90 -39,0.

Rival kata timu Bara u nedjeljnom meču za medalju biće im Azerbejdžan.

Dan ranije za medalju boriće se i Nemanja Mikulić (do 75).

Pobjedu je upisao i muški tim u borbama, koji je na startu ekipnog takmičenja savladao Letoniju 3:1.

Ekipa u sastavu Nenad Dulović, Nemanja Mikulić, Nikola Malović, Nemanja Jovović, Emre Saljiu, Lazar Jovović, Dušan Bijelić i Lazar Potpara, takmičenje
će nastaviti sjutra duelom sa Hrvatskom.

Manje sreće imala je ženska ekipa u borbama (Anja Jović, Jovana Strujić, Tina Vujadinović, Vasilisa Bujić i Milena Jovanović), koja je na startu izgubila od Italije 2:0.

Na startu eliminisani su i Ognjen Bjelajac (do 60), od kojeg je bolji bio Eraj Samdan iz Turske 9:0 i
Jovana Strujić (do 55), koja je poražena od Italijanke Veronike Brunori 9:0.

U kategoriji do 50 kilograma, Anja Jović je na startu pobijedila Slovenku Laru Dakovič 7:0, dok je u drugom kolu eliminisala Bugarku Teodoru Canevu 6:5.

U četvrtfialnom meču izgubila je od Julije Palaševske iz Ukrajine 2:1, koja nije uspjela da se domogne finala, čime je članici Omladinca zatvorila vrata repasaža.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije