fbpx
NaslovnicaCrna GoraVuksanović Stanković: Očekujem intenziviranje Vučićevog uticaja tokom izbora

Vuksanović Stanković: Očekujem intenziviranje Vučićevog uticaja tokom izbora

Podgorica, (MINA) – Kandidatkinja Socijaldemokratske partije (SDP) za predsjednicu Crne Gore Draginja Vuksanović Stanković kazala je da, tokom predsjedničkih izbora, očekuje intenziviranje uticaja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića na političke procese i značajan broj političkih struktura u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz SDP-a, Vuksanović Stanković se susrela sa šefom delegacije Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope Džoom O’Rajlijem, i članovima te delegacije Domagojem Hajdukovićem, Tamarom Vontom, Simoneom Bilijem i Damjanom Kotijeom.

Vuksanović Stanković je navela da je ambijent predsjedničkih izbora determinisan time što su, u prethodne dvije i po godine, dvije vlade u mnogim segmentima unazadile poziciju Crne Gore na unutrašnjem i međunarodnom planu.

Prema njenim riječima, Crna Gora je zaustavljena u evropskim integracijama i, od predvodnika tog procesa, postala jedan od većih regionalnih problema, dok je na unutrašnjem planu urušila ionako krhke institucije i dovela zemlju do tačke potpune političke i institucionalne nestabilnosti.

“Ona je naglasila da je u Crnoj Gori prisutno snažno miješanje Vučićeve vlasti na političke procese i jedan značajan broj političkih struktura, kao i da očekuje intenziviranje tog uticaja tokom predsjedničkih izbora”, kaže se u saopštenju.

Vuksanović Stanković je navela da je cilj tih struktura da Crnu Goru potpuno skrenu sa evropskog puta, uruše njen građanski koncept a državu učine disfunkcionalnom i nestabilnom.

Kako se navodi, sagovornici su istakli očekivanje da će i pored svih problema sa kojima se suočava Crna Gora predsjednički izbori proteći u bazično korektnom demokratskom ambijentu.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...