fbpx
NaslovnicaCrna GoraVukićević: URA da bude dio dogovora parlamentarne većine

Vukićević: URA da bude dio dogovora parlamentarne većine

Podgorica, (MINA) – Demokratski front (DF) pozvao je Građanski pokret (GP) URA da bude dio dogovora parlamentarne većine, navodeći da u tom dogovoru ne postoji ništa ultimativno.

Potpredsjednica GP URA Jovana Marović kazala je ranije da će ta partija o eventualnom učešću u rekonstrukciji Vlade odlučivati kada budu poznate precizinije informacije o dogovoru DF-a i Demokrata, dodajući da predlog koji je iznešen djeluje kao ultimatum.

Poslanica DF-a Maja Vukićević kazala je da taj politički savez poziva kolege iz GP URA da, kako je navela, poslije prvih reakcija i očiglednog šoka zbog postignutog dogovora DF-a i Demokrata, urade ono što građani očekuju od njih.

„Da i GP URA bude dio dogovora parlamentarne većine“, precizirala je Vukićević.

Ona je kazala da je na posljednjem sastanku parlamentarne većine od DF-a traženo da sa Demokratama riješi eventualne nesuglasice, kako bi se što prije došlo do rješenja političke krize.

„Što smo mi, kao odgovorni politički subjekti, i uradili. I sam predsjednik URA-e, Dritan Abazović, bio je upoznat s dogovorom DF-a i Demokratske Crne Gore, pa nas samim tim još više iznenađuju reakcije njegovih najbližih saradnika“, navela je Vukićević.

Kako je kazala, u dogovoru DF-a i Demokrata ne postoji ništa ultimativno, već je on polazna tačka za konkretan dogovor parlamentarne većine o načinu rekonstrukcije Vlade.

Prema riječima Vukićević, činjenica je da dvije velike koalicije, koje su osvojile 37 mandata, nijesu zadovoljne načinom na koji je dosad Vlada funkcionisala, i da misle da je potrebna određena rekonstrukcija.

„Ultimativno i ucjenjivački bi bilo da neko, sa četiri mandata, ignoriše volju 37 poslanika“, stakla je Vukićević.

Ona je podsjetila da je za koalicije “Za budućnost Crne Gore” i “Mir je naša nacija” glasalo 184.564 građana, „i ne želimo da vjerujemo da kolegama iz GP URA nije bitno mišljenje tih građana i njihovih predstavnika u parlamentu“.

„Stoga pozivamo da, umjesto što doprinose produbljivanju krize time što na neviđeno odbacuju dogovor DF-a i Demokrata, budu odgovorni, i daju svoj doprinos da se postojeća kriza prevaziđe“, dodala je Vukićević.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...