fbpx
NaslovnicaCrna GoraVujović: Apel Dačića potvrđuje da je SPC u Crnoj Gori institucija Srbije

Vujović: Apel Dačića potvrđuje da je SPC u Crnoj Gori institucija Srbije

Podgorica, (MINA) – Apel predsjednika Skupštine Srbije Ivice Dačića da mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije riješi krizu vlasti u Crnoj Gori samo potvrđuje da je Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori institucija Srbije, saopšteno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Generalni sekretar SDP-a Ivan Vujović kazao je da apel Dačića potvrđuje da se Srbija i njen državni vrh drsko miješaju u unutrašnje stvari suverene Crne Gore.

On je rekao da Vučić i Dačić očigledno nijesu iskoračili iz devedesetih prošlog vijeka kada su, kako je naveo, bili obični pioni u rukama zločinačke politike koja je uništila bivšu Jugoslaviju, a sopstveni srpski narod dovela na sami rub propasti.

Prema riječima Vujovića, oni i dalje sanjaju o srpskim svjetovima i dalje misle da mogu na daljinski upravljač iz Beograda da disciplinuju Crnu Goru i rješavaju pitanja njene vlasti i unutrašnjih odnosa.

Kako je naveo, Vučić i Dačić misle da im je ovo 1991. ili 1999. godina, “kada su namjeravali da huškajući izvana po Crnoj Gori ruše njen građanski mir i stabilnost”.

“Radikalsko – SPS bratija poznata po svemu najgorem, čija politika je proizvela zločine i genocide, morala bi bolje da poznaje Crnu Goru i da bude svjesna da je ovo država koja traje milenijum, te da je ne mogu srušiti razni beogradski pajaci koji ovih dana orkestriraju bestidnu kampanju protiv Crne Gore”, kazao je Vujović.

Kako je rekao, tužno je i žalosno ko danas govori u ime jednog velikog srpskog naroda koji je dao velikane poput Tesle, Pupina, Dositeja, “da to bude danas jedan Dačić ili Vulin, ili njima slični”.

“Zato im poručujemo da smanje doživljaj i da ne misle da mogu da pale vatre po Crnoj Gori, jer će kao i vazda slomiti zube. I neka ne svojataju crnogorske Srbe jer su oni naša braća, rođaci i prijatelji, koji su kao i svi građani ove zemlje svoji na svome u Crnoj Gori”, naveo je Vujović.

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...