fbpx
NaslovnicaCrna GoraViši sud će ponovo odlučivati o jemstvu za Miloša Medenicu

Viši sud će ponovo odlučivati o jemstvu za Miloša Medenicu

Podgorica, (MINA) – Apelacioni sud ukinuo je rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je odbijen predlog branilaca Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva, i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

Iz Apelacionog suda saopštili su da su, nakon sjednice vijeća održane u četvrtak, uvažili žalbe branilaca Medenice izjavljene protiv rješenja kojim je odlučeno o predlogu za ukidanje pritvora uz određivanje jemstva.

„Rješenjem Višeg suda odbijen je predlog branilaca Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti 1.450.814 EUR“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Apelacioni sud, odlučujući o žalbama, utvrdio da je prvostepeno rješenje donijeto uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, jer ne sadrži jasne i potpune razloge o odlučnim činjenicama za donošenje odluke.

„Prvostepeni sud nije ispitivao ni cijenio da li ponuđeno jemstvo sa mjerama nadzora predstavlja dovoljnu garanciju za obezbjeđenje prisustva okrivljenog, na šta upućuje Ustavni sud u odluci od 12. oktobra, donijetoj po ustavnoj žalbi okrivljenog“, rekli su iz Apelacionog suda.

Iz tog razloga se, kako su kazali, zaključci prvostepenog suda o neosnovanosti predloga za ukidanje pritvora uz određivanje jemstva za sada ne mogu prihvatiti.

„Ovaj sud je naložio prvostepenom da u ponovnom postupku otkloni bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, tako što će shodno izloženim razlozima ovog rješenja, za odluku koju će donijeti po predmetnom predlogu dati potpune, jasne i dovoljne razloge“, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...