fbpx
NaslovnicaCrna GoraVišegradska grupa podržava politiku proširenja EU

Višegradska grupa podržava politiku proširenja EU

Podgorica, (MINA) – Višegradska grupa podržava politiku proširenja Evropske unije (EU) i zastupaće taj stav u evropskim institucijama u Briselu, saopštio je premijer Duško Marković.

On je danas učestovao na Samitu premijera Višegradske grupe i država Zapadnog Balkana u Pragu.

Marković je ocijenio da je Samit premijera Višegradske četvorke i država Zapadnog Balkana, bio uspješan i da je glavna tema bila politika proširenja EU.

On je istakao da Češka, Slovačka, Poljska i Mađarska u potpunosti podržavaju politiku proširenja EU i da će tu politiku zastupati u Evropskoj komisiji (EK).

Marković je rekao da se dijalog odvija u okviru inicijative Višegradske četvorke i češkog predsjedavanja u vezi sa dijalogom sa Zapadnim Balkanom koji se tiče politike proširenja, ali i drugih pitanja kao što su energetika, infrastrukturna povezanost, klimatske promjene i migracije.

“Najvažniji zaključak današnjeg razgovora koji je rezultirao i saglasnošću o zajedničkoj deklaraciji da bi politika proširenja trebalo da bude strateška politika EU koja mora biti neupitna i kredibilna i da će Višegradska četvorka svim svojim političkim potencijalom nastojati da takav pristup i obezbijedi na nivou EK“, rekao je Marković novinarima, saopšteno je iz Vlade.

Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS

Najčitanije

policija, danilovgrad, seksualno uznemiravanje

Uhapšen osumnjičeni za nedozvoljene polne radnje

Podgorica, (MINA) – Službenici danilovgradske policije uhapsili su M.V. (76) osumnjičenog za nedozvoljene polne...