fbpx
NaslovnicaCrna GoraU srijedu konsultativno saslušanje dva kandidata za VDT-a

U srijedu konsultativno saslušanje dva kandidata za VDT-a

Podgorica, (MINA) – Skupštinski Odbor za politički sistem, pravosuđe i upravu obaviće u srijedu konsultativno saslušanje dva kandidata za vrhovnog državnog tužioca (VDT), Milorada Markovića i Suzanu Mugošu.

Predsjednik tog skupštinskog tijela Milun Zogović kazao je Agenciji MINA da će u srijedu biti saslušani Marković i Mugoša, s obzirom na to da je Odbor već salušao kandidatkinju Maju Jovanović.

On je rekao da će se u drugom krugu glasanja 27. januara, gdje je za izbor potrebna tropetinska većina od 49 poslanika, Skupština izjašnjavati o sva tri kandidata.

Jovanović nije izabrana za VDT-a u prvom krugu glasanja 21. decembra, u kojem je za izbor bila potrebna dvotrećinska podrška poslanika.

Upitan da li je optimista da će stranke postići konsenzus i da će biti izabran VDT, Zogović je naveo da bi, sa mjesta predsjednika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu, bilo neprimjereno da licitira sa bilo čim što se tiče izbora.

„Svakako da će plenum donijeti završnu riječ i da će se, na osnovu glasanja u plenumu, vidjeti da li je neko od tri kandidata dobio tropetinsku većinu i time izabran za VDT-a“, dodao je Zogović.

On je kazao da ni na jedan način ne želi da dovedi u pitanje kredibilitet samog procesa, koji je transparentan i javan.

„Svi činioci društveno-poliitčkog života u Crnoj Gori mogu blagovremeno da prate sam tok izbora, a na plenumu je da da završnu riječ“, rekao je Zogović.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...