fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Crnoj Gori nema tužilaštva i pravosuđa

U Crnoj Gori nema tužilaštva i pravosuđa

Podgorica, (MINA) – Presuda poslanicima Demokratskog fronta (DF) još je jedan u nizu nesupjelih pokušaja zastrašivanja kako bi prestali sa raskrinkavanjem korupcije u tužilaštvu i pravosuđu, poručeno je iz tog političkog saveza.

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević osuđen je danas na četiri mjeseca kućnog pritvora zbog incidenta u holu Skupštine Crne Gore u fabruaru 2017. godine, dok su poslanici Milutin Đukanović, Branko Radulović i Marina Jočić kažnjeni uslovno.

Iz DF-a su kazali da je presuda nastavak brutalnog progona lidera tog saveza od braće Đukanović.

“Ova sramna presuda je još jedan u nizu nesupjelih pokušaja zastrašivanja poslanika DF kako bi prestali sa raskrinkavanjem korupcije u tužilaštvu i pravosuđu, koja se svakim danom otkriva”, navodi se u reagovanju.

Iz DF-a su rekli da Crna Gora nema tužilaštvo i pravosuđe koje radi u skladu sa Ustavom i zakonima.

“Postoje samo korumpirane kreature koje su postavljene od braće Đukanović da štite mafiju i lopovski režim i da progone DF i svakog čovjeka koji neće da im se pokori”, naveli su iz Fronta.

Prema njihovim riječima, presuda koju je diktirala Vesna Medenice, je samo još jedan u nizu dokaza da je “pravna država i pravosuđe sahranjeno i da je Đukanović odlučio da razori parlament i da sve pretvori u svoje poslušnike”.

Iz DF-a su poručili da se sa njima ne može razgovarati jezikom sile i mafije.

“Ostajemo na putu istine i pravde i svakim danom građani uviđaju da je DPS korupcijom razorio sve institucije države i da one više de fakto ne postoje”, istakli su iz DF-a.

Najčitanije

Budućnost slavila protiv Sutjeske

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u POdgorici nikšićku Sutjesku 84:77,...