fbpx
NaslovnicaCrna GoraU Baru sjutra protestna šetnja Roditelji protiv nasilja

U Baru sjutra protestna šetnja Roditelji protiv nasilja

Bar, (MINA) – Nevladino udruženje Roditeljska snaga organizovaće sjutra u Baru protestnu šetnju povodom slučaja vršnjačkog nasilja u kojem je osamnaestogodišnjak teško povrijeđen.

Protestna šetnja pod sloganom “Roditelji protiv nasilja” biće organizovana ispred Gimnazije “Niko Rolović”, sa početkom u 12 sati.

Iz Udruženja Roditeljska snaga su agenciji MINA kazali da organizuju protest kako bi poslali poruku da nasilju nema mjesta u crnogorskom društvu, kao i da nijesu zadovoljni načinom na koji nadležni organi reaguju na vršnjačko nasilje.

“Htjeli smo da pošaljemo poruku da se nasilje zaustavi i da reakcija nadležnih bude drugačija”, rekla je predsjednica tog nevladinog udruženja, Sanja Smolović.

Ona je naglasila da je protest građanski i roditeljski i pozvala roditelje i građane da zajedno podignu glas protiv nasilja.

“Naša djeca zaslužuju da odrastaju u sigurnom okruženju, a na nama je da osiguramo da tako bude”, poručila je Smolović.

Kako je kazala, institucije moraju reagovati i preduzeti mjere kako bi djeca bila zaštićena.

Barska policija uhapsila je u ponedjeljak sedamnaestogodišnjaka osumnjičenog da je u ispred Gimnazije “Niko Rolović” u Baru nožem teško povrijedio osamnaestogodišnjeg učenika te škole.

Uhapšeni sedamnaestogodišnjak je osumnjičen za krivično djelo pokušaj ubistva, a iz policije su kazali da će protiv još jednog šesnaestogodišnjeg učesnika tuče biti podnijeta krivična prijava.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije