fbpx
NaslovnicaCrna GoraStjepović: Crna Gora postiže zapažene rezultate

Stjepović: Crna Gora postiže zapažene rezultate

Podgorica, (MINA) – Crna Gora vrijedno radi na ispunjavanju zadatih mjerila i postiže zapažene rezultate, kazao je predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Duško Stjepović na sastanku sa delegacijom parlamenta Litvanije.

Iz Skupštine su saopštili da su se Stjepović i zamjenik predsjednika i član Odbora, Admir Adrović i Gordan Stojović, sastali danas sa delegacijom Grupe za interparlamentarnu saradnju sa zemljama Zapadnog Balkana parlamenta Litvanije.

Delegaciju Litvanije su, kako su naveli, činili predsjednik te grupe Valdas Rakutis i članovi Andronius Ažubalis i Zenonas Streikus.

„Stjepović je izrazio zadovoljstvo prijateljskim odnosima Crne Gore i Litvanije i osvrnuo se na dosadašnju uspješnu saradnju na nivou parlamentarnih grupa prijateljstava“, kaže se u saopštenju.

On je, govoreći o evropskom putu Crne Gore, ukazao na važnost iskorišćavanja povoljnog trenutka i naglasio da država vrijedno radi na ispunjavanju zadatih mjerila i postiže zapažene rezultate.

Stjepović je istakao da Crna Gora snažno podržava evropske integracije svih kandidata za članstvo u Evropskoj uniji (EU).

„Međutim, očekujemo da naša postignuća budu zasebno vrednovana, imajući u vidu da predstavljamo pozitivan primjer, kao država koja nema neriješenih susjedskih pitanja“, rekao je Stjepović.

On je ocijenio da EU ne može biti potpuna bez zemalja Zapadnog Balkana u njoj.

Rakutis je kazao da je svrha njihove posjete Crnoj Gori pružanje podrške na putu evropskih integracija.

„Uz pohvale za rezultate koje je Crna Gora ostvarila tokom proteklih mjeseci, izrazio je optimizam povodom našeg daljeg napretka, uz ocjenu da je evidentan cjelokupni progres u društvu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Rakutis izkazao otvorenu spremnost Litvanije za pružanje ekspertske pomoći Crnoj Gori u svim oblastima u kojima ona može biti od posebne koristi.

On je rekao da je u momentu kada se Crna Gora približava ispunjavanju ključnog spoljnopolitičkog cilja, prijema u članstvo u EU, neophodno uložiti posebne napore.

Litvanija će, kako je poručio, u tom pogledu nastaviti da pruža nesebičnu podršku.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...