fbpx
NaslovnicaCrna GoraStano: Skupština i Vlada da pokažu kapacitet da ostvare rezultate u reformama

Stano: Skupština i Vlada da pokažu kapacitet da ostvare rezultate u reformama

Podgorica, (MINA) – Evropska unija (EU) od novog crnogorskog parlamenta i Vlade očekuje da što prije pokažu kapacitet i posvećenost da ostvare rezultate u reformama vezanim za pristupanje EU, u najkraćem mogućem roku, kazao je portparol Evropske komisije (EK) Peter Stano.

On je, u izjavi povodom formiranja nove Vlade, naveo da EU cijeni posvećenost Crne Gore strateškom putu ka članstvu u Uniji, što je želja velike većine crnogorskih građana.

„EU pozdravlja konstituisanje novog crnogorskog parlamenta i formiranje Vlade, od kojih očekujemo da što prije pokažu kapacitet i posvećenost da ostvare rezultate u reformama vezanim za pristupanje EU, u najkraćem mogućem roku”, rekao je Stano.

On je dodao da, takođe, očekuju da se održi kontinuitet prakse potpunog usklađivanja Crne Gore s vanjskom i bezbjednosnom politikom EU.

“Podstičemo sve političke aktere da se usredsrijede na izgradnju konsenzusa o prioritetnim aktivnostima potrebnim kako bi država napredovala ka EU, prije svega u oblasti vladavine prava, u cilju ispunjavanja privremenih mjerila iz poglavlja 23 i 24, posebno u odnosu na ključna pravosudna imenovanja i dugo odlagane reforme EU”, naveo je Stano.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...