fbpx
NaslovnicaCrna GoraSpajić predložio Radovića zbog očuvanja nacionalne bezbjednosti

Spajić predložio Radovića zbog očuvanja nacionalne bezbjednosti

Podgorica, (MINA) – Vlada je ovlastila premijera Miloja Spajića da predloži kandidata Aleksandra Radovića za vršitelja dežnosti (v.d.) direktora Uprave policije zbog očuvanja nacionalne bezbjednosti i potreba da uprava ima direktora, saopšteno je iz Vlade.

Oni su rekli da predlog ministar unutrašnjih poslova Danila Šaranović, da v.d. direktora policije bude Lazar Šćepanović, nije dobio potrebnu većinu.

U saopštenju se navodi da je Vlada zbog potrebe za očuvanjem nacionalne bezbjednosti i nastavka bespoštedne borbe protiv kriminala i korupcije, a u cilju ubrzavanja puta Crne Gore ka Evropskoj uniji, raspravljala o kandidatima prijavljenim na javni poziv za v.d. direktora policije.

Kako se dodaje, Vlada se upoznala sa spiskom, biografijama i postupkom intervjuisanja prijavljenih kandidata na javni poziv za izbor v.d. direktora Uprave policije.

Navodi se da je ministar unutrašnjih poslova, shodno zaključku Vlade od 3. marta, dostavio predlog za određivanje Šćepanovića za v.d. direktora Uprave policije.

Taj predlog, kako se dodaje, nije dobio potrebnu većinu glasova članova Vlade.

“Kako je ministar unutrašnjih poslova odbio da u skladu sa zakonom predloži drugog kandidata sa spiska prijavljenih, Vlada je radi očuvanja nacionalne bezbjednosti, kao i nesporne potrebe da Uprava policije ima direktora, odnosno v.d., ovlastila Spajića da predloži jednog od kandidata sa utvrđenog spiska”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Spajić predložio Radovića za v.d direktora policije.

“U obrazloženju predloga, premijer je naveo da je Radovića preporučila bogata radna biografija, kao i činjenica da je krajem prošle godine dao ključni doprinos da Crna Gora izbjegne sivu listu Manival-a”, dodaje se u saopštenju.

Navodi se da Radovića preporučuje i šestogodišnje iskustvo u EUROPOL-u, na osnovu čijih informacija iz SKY prepiski se procesuiraju brojni slučajevi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Takođe, Radović je jedini u punom mandatu pomoćnika direktora Uprave policije. Vlada je većinom glasova usvojila predlog predsjednika Vlade i odredila Radovića za v.d. direktora policije”, kaže se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Real na fajnl-foru

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Reala iz Madrida plasirali su se na fajnl-fora Evrolige. Real je...