fbpx
NaslovnicaCrna GoraSavjet za bezbjednost i odbranu analiziraće bezbjednosnu situaciju

Savjet za bezbjednost i odbranu analiziraće bezbjednosnu situaciju

Podgorica, (MINA) – Savjet za odbranu i bezbjednost analiziraće danas aktuelnu bezbjednosnu situaciju u Crnoj Gori na sjednici koja će biti održana u Vili Gorica u Podgorici.

“Na sjednici će biti analizirana bezbjednosna situacija i donijete odluke o aktivnostima nadležnih državnih organa u prevladavanju bezbjednosnih izazova inspirisanih zakazanom intronizacijom mitropolita Mitropolije crnogorsko-primorske Srpske pravoslavne crkve”, kaže se u saopštenju iz Đukanovićevog kabineta.

Navodi se da planirano razmatranje predloga za unapređenje državnih kapaciteta za suočavanje sa brojnim požarima koji su proteklih sedmica aktivni u Crnoj Gori.

“Na dnevnom redu je i donošenje pravila angažovanja i nacionalnih ograničenja za vrijeme učešća pripadnika Vojske Crne Gore u misiji KFOR na Kosovu, kadrovska i druga pitanja iz nadležnosti Savjeta”, kaže se u saopštenju.

Sjednicom Savjeta predsjedavaće predsjednik države Milo Đukanović, a njegovi članovi su predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i premijer Zdravko Krivokapić.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...