fbpx
NaslovnicaCrna GoraSamostalno na izborima pod sloganom Jaka Crna Gora

Samostalno na izborima pod sloganom Jaka Crna Gora

Podgorica, (MINA) – Socijaldemokratska partija Crne Gore (SDP) nastupiće samostalno na parlamentarnim izborima 30. avgusta pod sloganom Jaka Crna Gora.

Iz te partije su saopštili da je Crna Gora oslabljena pogrešnim načinom vladanja zbog čega je i zaustavljena u evropskim integracijama, sa sve snažnijim, direktnim i otvorenim kritikama koji dolaze sa raznih partnerskih zapadnih adresa.

Ističe se da je evidentan pad u svim oblastima od borbe protiv korupcije, ekonomije do slobode medija.

“Takva oslabljena Crna Gora rizikuje da bude izložena raznim udarima spolja, nacionalističkim tendencijama i velikodržavnim aspiracijama koji opet prijete regionu pa tako i Crnoj Gori. Zato nam treba jaka Crna Gora da bi mogla da se nosi i sa unutrašnjim i sa vanjskim izazovima”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da jaka Crna Gora podrazumijeva nužne promjene i raskid sa politikom koja je oslabila državu.

“SDP će u kampanji insistirati na ekonomskim temama sa obećanjem da će prosječna plata na kraju narednog mandata biti 700 EUR i da neće biti privilegovanih tajkuna koji neplaćajući poreze uskraćuju bolji život svim građanima Crne Gore, kaže se u saopštenju SDP-a.

Objašnjava se da poruka Jaka Crna Gora znači i da će sa SDP-om u vlasti do 2024. biti završeni pregovori sa Evropskom unijom (EU).

“SDP u kampanji želi da pošalje poruku građanima i da plaćaju ogromnu cijenu korupcije koja se mjeri milijardama eura pomoći koju bismo dobili od EU. Da je danas Crna Gora u EU, dobili bismo preko tri milijarde eura pomoći od kojih skoro 1,5 milijardi skoro bespovratne samo zbog zdravstvene krize”, navode iz SDP-a.

Kako se ističe, jaka Crna Gora je poruka SDP-a koja znači i beskompromisnu borbu za očuvanje i jačanje crnogorske nezavisnosti i samobitnosti i njene građanske i multietničke suštine.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...