fbpx
NaslovnicaCrna GoraRaspisaće javni oglas za izbor 15 državnih tužilaca

Raspisaće javni oglas za izbor 15 državnih tužilaca

Podgorica, (MINA) – Tužilački savjet (TS) raspisaće oglas za izbor 11 državnih tužilaca u osnovnim državnim tužilaštvima na nivou Crne Gore i za četiri tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, po sistemu napredovanja.

Ta odluka donijeta je na današnjoj sjednici TS-a, kojom je predsjedavao vrhovni državni tužilac Milorad Marković.

Savjet je, kako je saopšteno, donio odluku o izboru tužioca u Osnovnom državnom tužilaštva (ODT) u Podgorici Denisa Zvrka za rukovodioca ODT-a u Ulcinju.

Navodi se da je na sjednici razmotreno deset pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada.

“Ocijenjeno je da je jedna pritužba osnovana, osam neosnovano, dok je za jednu pritužbu odlučeno da se ista dostavi članovima Tužilačkog savjeta na upoznavanje i eventualno dalje postupanje”, piše u saopštenju objavljenom na sajtu Savjeta.

Kako se dodaje, jednoglasno je usvojen predlog da se, pored predstavnika TS Miloša Vuksanovića, za člana Radne grupe za izradu Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Državnom tužilaštvu odredi i član Savjeta Stevo Muk, imajući u vidu da je imenovani predsjednik Komisije za normativnu djelatnost.

Iz TS-a je saopšteno da je jednoglasno usvojen i predlog da se za člana Upravnog odbora projekta Savjeta Evrope “Osnaživanje u pravosudnom sistemu i unapređivanje prava žrtava u Crnoj Gori”, odredi član Savjeta Miroslav Turković.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...