fbpx
NaslovnicaCovid19Radojević: Blizu smo katastrofalnog scenarija

Radojević: Blizu smo katastrofalnog scenarija

Podgorica, (MINA) – Situacija u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) trenutno je podnošljiva, ali brojke o novozaraženim na nivou države, koje će se brzo odraziti i na hospitalni dio, više su nego alarmantne, ocijenio je pomoćnik direktora KCCG Nemanja Radojević.

“Čini mi se da nam se bliži vrlo nepovoljna i loša, da ne kažem katastrofalna situacija”, kazao je Radojević u Jutarnjem programu Televizije Crne Gore.

On smatra da je Crna Gora blizu najgorem scenariju o kojem se govorilo na početku epidemije, jer je samo posljednjih dana broj novozaraženih bio oko 500.

“Za očekivati je i narednih dana bude taj trend. Jedini logičan potez je uvođenje restriktivnih mjera”, rekao je Radojević, prenosi portal RTCG.

Radojević je kazao da najgori scenario o kojem se govorilo još u martu sa sobom nosi “enormnu” opterećnost zdravstvenog sistema, do nivoa koji neće moći da podrži priliv pacijenata.

Radojević je rekao da je između 50 i 60 zdravstvenih radnika KCCG pozitivno na kovid-19, i nalaze se u kućnoj samoizolaciji ili na bolničkom liječenju.

U slučaju kolapsa u KCCG-u, Radojević je kazao da ćemo imati scene “koje smo gledali u Italiji”.

“Imam osjećaj da stanovništvo očekuje da je sistem bezgranično sposoban da odgovori na svaku moguću potrebu”, naveo je Radojević.

On je upozorio na enormno usložnjavanje situacije, ako se hitno ne bude djelovalo.

Radojević je kazao da je oko 700 oboljelih dnevno nevjerovatna brojka za Crnu Goru, ističući će rastom broja oboljelih biti i više preminulih.

“Kapaciteti KCCG još uvijek nijesu u potpunosti popunjeni. Ekstenzije se mogu praviti na druga odjeljenja. Ponovo su ukinuti poliklinički pregledi”, podsjetio je Radojević.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...