fbpx
NaslovnicaCrna GoraProcesuiraće osam osoba zbog incidenta ispred nikšićke bolnice

Procesuiraće osam osoba zbog incidenta ispred nikšićke bolnice

Podgorica, (MINA) – Službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić prekršajno će procesuirati osam osoba, koje su narušile javni red i mir tokom protesta zbog smrti bebe koja je preminula u nikšićkoj Opštoj bolnici.

Iz Uprave policije su saopštili da se na protestu, koji je održan 26. septembra, u krugu bolnice okupilo oko 200 građana.

Kako su naveli, identifikovano je ukupno osam osoba koja su narušile javni red i mir.

„Od toga broja, pet osoba – V.K. (32), M.M. (47), V.R. (31), P.T. (41) i M.T. (32), biće procesuirano zbog izvršenih prekršaja grubo vrijeđanje i naročito drsko, bestidno ili uvrjedljivo ponašanje, prijetnja napadom na život ili tijelo i ometanje i omalovažavanje policijskih službenika“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će D.A. (55), M.J (35) i V.N. (35) biti prekršajno procesuirani zbog izvršenog prekršaja nepristojno ponašanje iz Zakona o javnom redu i miru.

„Članovi porodice preminule bebe nijesu prekršajno sankcionisani niti su učestvovali u narušavanju javnog reda i mira tokom održavanja javnog okupljanja“, rekli su iz policije.

Iz policije su kazali da je ispred ulaza u Infektivno odjeljenje bolnice, prilikom obraćanja direktorice Dušanke Perović Milatović, došlo do narušavanja javnog reda i mira od pojedinih osoba iz okupljene grupe građana, koje su pokušale fizički da napadnu direktoricu i nasilno uđu u prostorije odjeljenja.

Navodi se da su napad i nasilan ulazak u odjeljenje spriječeni pravovremenom reakcijom policijskih službenika Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, koji su formirali kordon ispred okupljenih građana.

Iz policije su rekli da su identifikovali osobe koje su pokušale fizički da napadnu direktoricu i nasilno uđu u prostorije bolnice.

Kako su dodali, o tome je upoznat postupajući državni tužilac, koji se izjasnio da u radnjama tih osoba nema elemenata krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Milojko Spajić

Spajić danas sa Šolcem u Berlinu

Podgorica, (MINA) – Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić sastaće se danas u Berlinu...