fbpx
NaslovnicaCrna GoraPrilika da se okonča bezakonje na lokalnim izborima u Šavniku

Prilika da se okonča bezakonje na lokalnim izborima u Šavniku

Podgorica, (MINA) – Demokratska partija socijalista (DPS) Šavnik pozvala je Demokratsku Crnu Goru da prekine ćutnju, kao i da apeluje na svoje koalicione partnere da ne ponavljaju, kako je saopšteno, nove destrukcije na ponovljenim izborima u Šavniku.

“Lakrdija, bezakonje, nemoć i blamaža države oličeni u lokalnim izborima u Šavniku sjutra imaju priliku da budu okončani”, rekli su iz DPS-a Šavnik.

Oni su naveli da na sjutrašnjem ponavljanju glasanja na dva biračka mjesta u toj opštini ima šanse da se, kako su rekli, kompletna ujdurma oko lokalnih izbora u Šavniku konačno završi.

“Da bi se to i desilo, neophodno je da se naši politički oponenti okanu novih destrukcija, pravnog i fizičkog nasilja, kao i da birače sa pravom glasa u našoj opštini ponovo ne sprječavaju da slobodno izraze svoju volju”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, apsolutno niko ne može i ne smije bilo kom građaninu sa pravom glasa u Šavniku onemogućavati njegovo Ustavom garantovano pravo da bira i bude biran.

Iz DPS-a Šavnik očekuju da će tužilaštvo, policija i svi drugi nadležni, zarad očuvanja demokratskog principa izbora vlasti, učiniti sve da se sjutrašnji izborni dan u našoj varošici održi na demokratski valjan način.

“Osim toga, pozivamo Demokrate da prekinu ćutnju, kao i da apeluju na svoje koalicione partnere iz Socijalističke narodne partije, Nove srpske demokratije i Demokratske narodne partije(SNP-NSD-DNP) da ne ponavljaju nove destrukcije i nakaradna činjenja”, rekli su iz DPS-a.

Oni su kazali da navijati za opstrukciju izbornog procesa nije u skladu i duhu sa savremenom civilizacijom.

“A truli kompromisi zarad bilo kakvih privilegija nijesu vrijedni udara na demokratiju, niti donose ništa dobro ni Šavniku ni Crnoj Gori”, zaključili su iz DPS-a Šavnik.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...