fbpx
NaslovnicaCrna GoraPreminule tri osobe, registrovano 28 novopozitivnih

Preminule tri osobe, registrovano 28 novopozitivnih

Podgorica, (MINA) – U Crnoj Gori su, od posljednjeg presjeka, preminule tri osobe inficirane koronavirusom, a registrovano je 28 novih slučajeva infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa, tokom petka završile analizu i Institutu dostavile rezultate za 1.430 uzoraka.

Novootkriveni slučajevi su iz Bara i Pljevalja po sedam, Podgorice šest, Herceg Novog i Rožaja po dva, Nikšića, Berana, Andrijevice i Žabljaka po jedan.

“Od jučerašnjeg presjeka Institutu su prijavljena tri smrtna ishoda povezanih sa COVID-19, kod pacijenata iz Petnjice, Rožaja i Bara, od kojih je najmlađi imao 79, a najstariji 85 godina”, navodi se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.601.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 41 pacijenta.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 425.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 99.956.

U Podgorici je trenutno aktivno 169 slučajeva koronavirusa, u Pljevljima 55, Rožajama 25, Baru 24, Bijelom Polju 23, Nikšiću 18, Budvi 17, Beranama i Tivtu po 13, Andrijevici 11, Herceg Novom i Tuzima po devet, Danilovgradu sedam, Kotoru šest.

Na Cetinju i u Mojkovcu aktivno je po pet slučajeva koronavirusa, u Petnjici četiri, Gusinju i na Žabljaku po tri, Plavu i Ulcinju po dva, i Plužinama i Šavniku po jedan.

U Kolašinu trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...