fbpx
NaslovnicaCrna GoraPopa: Izgraditi široku političku i društvenu podršku

Popa: Izgraditi široku političku i društvenu podršku

Podgorica, (MINA) – Crna Gora, da bi ublažila uticaj krize na ljude i ekonomiju i da bi napredovala na putu ka Evropskoj uniji (EU), treba da izgradi široku političku i društvenu podršku za neophodne reforme u ključnim oblastima, bez obzira na partijske linije i druge razlike.

To je u intervju za Dan ocijenila šef Delegacije Evropske unije (EU) u Crnoj Gori Oana Kristina Popa.

Popa je kazala da je ishod parlamentarnih izbora održanih 30. avgusta ogledalo volje i izbora građana Crne Gore.

Prema njenim riječima, EU snažno podržava i dijeli aspiracije velike većine crnogorskih građana koji žele da Crna Gora postane punopravna članica EU porodice.

“Ohrabrujemo novu parlamentarnu većinu i sve druge relevantne društvene i političke aktere da rade zajedno i da javno izraženu političku posvećenost cilju evropske integracije pretoče u neophodne reforme”, navela je Popa.

Ona je kazala da je Crna Gora već značajno napredovala na svom putu ka EU.

“Radeći na temelju ovih ostvarenja, uvjerena sam da će vlada koja slijedi ovaj pozitivan i progresivan program, koja, umjesto aktuelnih podjela, njeguje postojeći društveni konsenzus o evropskoj budućnosti Crne Gore i koja je spremna da sarađuje sa svim relevantnim akterima ostvariti dalji napredak Crne Gore na njenom putu ka članstvu u EU”, rekla je Popa.

Najčitanije

Budućnost slavila protiv Sutjeske

Podgorica, (MINA) - Košarkaši Budućnost Volija pobijedili su večeras u POdgorici nikšićku Sutjesku 84:77,...