fbpx
NaslovnicaCrna GoraPoništeno rješenje Vlade o smjeni Kurtija

Poništeno rješenje Vlade o smjeni Kurtija

Podgorica, (MINA) – Upravni sud poništio je rješenje Vlade o smjeni generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost (ANB) Artana Kurtija i predmet vratio na ponovni postupak.

U saopštenju se navodi da je Upravni sud ocijenio da je u postupku donošenja osporenog rješenja, tuženi organ počinio povredu pravila upravnog postupka iz člana 22 stav 7 Zakona o upravnom postupku.

Sud je ukazao da obrazloženje osporenog rješenja ne sadrži nijedan materijalno-pravni popis koji je u konkretnom slučaju primijenjen, već je samo naveden propis procesnog karaktera na kome se zasniva nadležnost tuženog organa za donošenje rješenja.

Upravni sud je ocijenio da razlog za razrješenje ne predstavlja činjenica da je Kurtija na dužnost generalnog inspektora ANB-a imenovala Vlada čiji je mandat prestao 31. oktobra prošle godine.

“Kod nedostatka jasnog i potpunog obrazloženja, a imajući u vidu stanovište Vrhovnog suda Crne Gore, izraženo u presudi Uvp.broj 503/22 od 16. maja prošle godine, Sud je tužbu uvažio i osporeno rješenje poništio”, navodi se u saopštenju.

Pravo preuzimanja ovog sadrzaja imaju samo korisnici Agencije MINA.
Kompletna informacija dostupna je korisnicima na linku MINA SERVIS
Longer version of article is available on a link MINA ENGLISH SERVIS

Najčitanije

Olimpijakos slavio na Vila parku

Podgorica, (MINA) - Fudbaleri Olimpijakosa pobijedili su večeras u Birmingemu ekipu Aston Vile 4:2,...